Terug

5 sites om met het gezin te ontdekken in de Auvergne-Rhône-Alpes

Lodges van het PAL, attractie- en dierenpark - Saint-Pourçain-sur-Besbre (03) © Le PAL Lodges van het PAL, attractie- en dierenpark - Saint-Pourçain-sur-Besbre (03)

Belangrijke culturele monumenten, themaparken of historische monumenten, de regio Auvergne-Rhône-Alpes bezit heel wat sites die je onmiddellijk moet bezoeken!

 

1. Vulcania, vulkanisme voor iedereen

Kan je je een betere plek inbeelden voor een park gewijd aan vulkanen dan de Auvergne? Vulcania heeft als doel het fenomeen en onze aarde in het algemeen beter te begrijpen aan de hand van ludieke en didactische attracties.

Bovendien werden de « Chaîne des puy » en de « Faille de Limagne » geklasseerd als werelderfgoed door Unesco…

Meer info

Bovenaanzicht © Francis Debaisieux

 

2. Het Vogelpark, een reis rond de wereld zonder grenzen

Een ideale bestemming voor families. In het departement Ain biedt het Vogelpark een uitzonderlijke kijk op de wereld der gevleugdelden en hun evolutie. Met 3000 vogels van 300 verschillende soorten verspreid over 35 hectare is dit zelfs een van de belangrijkste collecties van Europa.

Meer info

Regenbooglori in het Vogelpark © Parc des Oiseaux-Y.THONNERIEUX

 

3. Grot van Pont d’Arc: wanneer grottekeningen een sublieme kunst worden!

De eerste kunstenaars in de geschiedenis hadden talent. Mocht je daar nog van overtuigd moeten worden, ga dan eens naar de Grot van Pont d’Arc in de Ardèche. 36.000 jaar geleden leefden hier jagers, maar ook ongelooflijke “decorateurs” die ons honderden tekeningen van dieren nagelaten hebben. De tekeningen zijn gemaakt in rode oker, gegraveerd in silex, met de vinger of met houtskool overtrokken. De getekende dierenwereld komt hier tot leven: de kunstenaars beheersten perfect doezeltechnieken en perspectief. Ook al zie je tijdens dit bezoek maar een (perfecte!) kopie van de grot Chauvet, je komt ongetwijfeld compleet verbaasd buiten!

Meer info

Grot Pont d’Arc, een kopie van de grot Chauvet-Pont d’Arc – Gorges de l’Ardèche © C. Fougeirol/Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme

 

4. Le Pal, een origineel park met drie gezichten

Welkom in het enige park in Frankrijk waar attracties, dieren en atypische verblijven samenkomen! Le PAL, gelegen in de Allier, presenteert 27 attracties die elk in de sfeer van een specifieke bestemming baden. Het park herbergt 700 dieren en biedt spektakels en pedagogische animaties aan in 50 hectare natuur. Om ten volle van het park te genieten, zijn 31 paalwoningen beschikbaar, om de nacht door te brengen tussen de savannedieren, alsof je in een Afrikaanse reserve bent!

Meer info

PAL, attractie- en dierenpark - Saint-Pourçain-sur-Besbre (03) © Le PAL

 

5. Aventure Michelin, een plaats en een geschiedenis

We kennen allemaal Bibendum of het Michelinmannetje. Maar om alles te weten te komen over zijn universum en de geschiedenis van het merk, is een bezoek aan dit museum een must. Aventure Michelin bevindt zich natuurlijk in Clermont-Ferrand, waar de eerste gelijknamige banden werden gecreëerd. Een ludieke en interactieve ervaring in een decor die groot en klein doet wegdromen.

Meer info

Aventure Michelin, Clermont-Ferrand (63) © L'Aventure Michelin

"