Terug

5 stokoude restaurants die je moet proberen

In elke wereldstad vind je uitstekende restaurants, maar het één heeft al wat meer geschiedenis dan het ander. Wij gingen alvast op zoek naar 5 adresjes waar de authenticiteit en historiek van de muren spat. Restaurants die al jaren meegaan en waar nog heerlijk eten wordt geserveerd ook.

 

La Tour d’Argent - Parijs - Frankrijk

Dit restaurant met een Michelinster gaat al sinds 1582. Het signatuurgerecht, de geperste eend dateert uit 1919. Natuurlijk kies je voor dit gerecht en combineer het zeker met een verfijnd wijntje uit de wijnkelder. Deze kelder heeft de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog met glans doorstaan.

 

Tavares Rico - Lissabon - Portugal

Het fancy interieur van deze zaak, veelvuldig voorzien van kandelaars dateert uit 1861, hoewel het restaurant in 1784 de deuren opende. Een rijke zakenman, Vicente Caldeira, gaf het de huidige, luxueuze uitstraling. Verwacht je aan een Franse kaart met Portugese invloeden en gerechtjes.

 

Zur Letzten Instanz - Berlijn - Duitsland

Sinds het restaurant in 1621 de deuren opende, zijn hier heel wat beroemdheden gepasseerd. Denk daarbij aan Napoleon Bonaparte, Ludwig van Beethoven en Angela Merkel. Jij wil toch ook in deze voetsporen treden?

 

Zum Franziskaner - Stockholm - Zweden

Het huidige gebouw mag dan uit het begin van de 20ste eeuw dateren, de geschiedenis van dit restaurant gaat terug tot 1421. Duitse monniken hebben dit restaurant uit de grond gestampt. De prijzen zijn relatief laag. Proef zeker eens van de gepekelde haring of bestel een wienerschnitzel. Op de tap zitten meerdere Duitse bieren, zeker het proberen waard.

 

Restaurante Botin - Madrid - Spanje

Heb je de boeken van Ernest Hemingway gelezen dan doet de naam van dit restaurant misschien wel een belletje rinkelen. Dit restaurant opende deuren in 1725 en is volgens het Guinness Book of Records het oudste restaurant ter wereld. De houtoven is wereldberoemd en zorgt voor heerlijke stukjes lam en varken.