5 te ontdekken bestemmingen in 2020

De start van het nieuwe jaar betekent voor veel mensen ook heel wat goede voornemens.

Vacancesweb.be

Misschien wil je gezonder leven, wat minder op sociale media scrollen of een nieuwe hobby uitproberen? Wil je meer reizen in 2020, dan hebben we alvast enkele tips voor jou!

Rovaniemi in Finland

December was twee graden warmer dan gemiddeld en die sporadische koudere nachten zorgden niet echt voor een winters gevoel. Wil je toch nog het écht koude weer ervaren, bezoek dan de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. Het pittoreske stadje is de ‘officiële’ geboorteplaats van de Kerstman, dus je mag zonder schaamte nog even van de kerstsfeer genieten. Wie weet kan je het magische noorderlicht aanschouwen dat nog tot maart te spotten is. Je moet wel wat geluk hebben, maar zelfs als je het noorderlicht niet te zien krijgt, heeft Rovaniemi veel te bieden. Maak een onvergetelijke sleetocht met husky’s, race met een sneeuwmobiel of sta óp de poolcirkel.

Vacancesweb.be

Valletta in Malta

Nadat je de koude hebt getrotseerd in Finland, heb je waarschijnlijk nood aan warmere oorden? April is een heerlijke maand om naar Malta af te reizen en zo skip je ook meteen de aprilse grillen. De perfecte uitvalsbasis is de hoofdstad Valletta, maar de gezellige stad heeft ook heel wat te bieden als bestemming van je citytrip. Je kijkt uit over de diepblauwe Middellandse Zee en sinds 1980 staat Valletta op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kan dus heel wat indrukwekkende historische gebouwen in barokstijl verwachten. De periode rond Pasen is daarbij een hele beleving op Malta. Van 12 tot 18 april wordt de paasweek in verschillende stadjes uitbundig gevierd.

Vacancesweb.be

Gent in België

Het hoeft niet altijd een ver land te zijn, ook onze eigen steden zijn zeker een bezoekje waard. Het autovrije centrum van Gent is perfect om rustig door de straten te wandelen of geniet in de warme zomerzon op een terrasje van een fris biertje. Heb je zin om eens lekker te dansen en te feesten, ga dan tussen 17 en 26 juli naar de Gentse Feesten. Op verschillende pleinen in de stad staan er podia en in de straten vind je overal kraampjes met eten, drinken en allerlei leuke producten. Liever toch niet het drukke feestgedruis, ga dan voor of na het stadsfestival en bezoek het Middeleeuwse Gravensteen, ga op zoek naar prachtige street art of eet gewoon een lekkere cuberdon.

Vacancesweb.be

Ljubljana in Slovenië

Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je op citytrip wil, maar Ljubljana heeft alles wat je verwacht van een goede citytrip: lekker eten, mooie architectuur, prachtige uitzichten en een liefdesbrug vol met hangslotjes. Het felroze Franciscanenklooster mag je ook zeker niet vergeten te bezoeken, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren, want de hele stad lijkt gebouwd te zijn rondom het roze gebouw. Lekker eten vind je op de grote centrale markt en doorheen heel de stad kan je genieten van street art. Ook als je langer wil blijven, heeft Slovenië heel wat prachtige plekken om te bezoeken, zoals de meren van Bohinj en Bled, het nationale park Triglav en de Sloveense kust. Waan je als een God in Frankrijk, want Slovenië heeft ook heel wat prima wijngebieden.

Vacancesweb.be

Mandalay in Myanmar

Mag het toch wat verder zijn en hou je van vliegen, boek dan je vlucht naar het verre Myanmar, ook wel bekend als Birma of Burma. De inwoners van het land van de gouden pagodes hebben een vriendelijk karakter en zijn erg gastvrij. De 4000 tempels, ruïnes en stoepa’s van Bagan, de eenbenige roeiers van Inle Lake en het religieuze epicentrum Mandalay zijn prachtige toeristische trekpleisters. Ook de rest van het land is het bezoeken waard. Neem trouwens eens de gammele oude trein naar je volgende bestemming, het is een ervaring op zich.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆