5 tips om plaats te winnen in je reiskoffer

Je koffer inpakken voor je op reis vertrekt, is niet altijd even eenvoudig. Sommigen vinden het een leuk deel van de ervaring, anderen laten die klus liever over aan anderen. Wie deze tips toepast, zal zien dat het écht niet zo moeilijk is!

Wat is er frustrerender dan je koffer openen op je bestemming en verkreukelde kleren of – erger! – een uitgelopen douchegel te vinden? Zeer weinig… Nochtans kan je zulke ongemakken gemakkelijk vermijden. Volg de gids…

Plooi je kleren NIET

De eerste is de eenvoudigste tip, maar oh zo’n effectieve: rol je kleding op in plaats van ze op te vouwen. Zo bespaar je niet alleen meer ruimte dan je zou denken, je vermijdt ook dat je kledij gaat kreukelen, zeker als ze van zijde, linnen of bepaalde soorten katoen zijn. Dassen kunnen ook gerold worden. Wat je wél mag vouwen, zijn jeans, t-shirts en truien. Wat niet kan worden opgerold, kan worden gestapeld. Dit is het geval voor kleding die een beugel bevat, zoals bh’s.

Is je koffer erg klein?

… Neem dan kleren mee die goed combineerbaar zijn. Kies bijvoorbeeld voor twee bovenstukken die bij elkaar passen en dus ook op de broek(en) of rok(ken). Gouden raad: zorg voor een casual outfit voor overdag en een meer formele outfit voor ‘s avonds.

De transparante zak…

Om ongemakken tijdens luchthavencontroles te voorkomen, kan je je toiletspullen in een doorzichtige, afsluitbare zak opbergen. Voor bagage die in de cabine wordt bewaard, mag je geen flesjes meenemen die groter zijn dan 100 ml. En om te voorkomen dat douchegel of shampoo in de koffer opengaan, steek je ze best in een plastic zak. Ze afplakken is ook een goed idee.

Wat met elektronica?

Kabels, laders en dergelijke kunnen in een zakje worden gebundeld. Dit voorkomt dat de draden verstrikt raken. Plaats de zwaarste zaken steeds onderin, ter hoogte van waar de wieltjes zich bevinden.

Breekbaar!

Tot slot, wie breekbare spullen moet vervoeren zoals een bril: die steek je natuurlijk best eerst in een (harde) opbergdoos, al kan je bijvoorbeeld ook een schoen of een sok gebruiken. 

>>Prettige reis!

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆