Terug

5 tips voor de perfecte vakantiefoto met je smartphone

© Pexels.com

Een reis zonder smartphone, waarmee ontelbare foto’s worden genomen, is tegenwoordig ondenkbaar. Iedereen neemt selfies en allemaal willen we de perfecte vakantiekiekjes delen op onze social media.

 

Maar hoe pak je dat zonder fotografische kennis aan? Wij geven je alvast 5 tips mee, zodat ook jij de perfecte foto kan schieten. Wedden dat je volgers ervan zullen smullen? Begin de likes maar al te tellen!


 

1. Hou rekening met het tijdstip

  1. Uiteraard kan je de hele dag foto’s lopen maken, maar voor het beste resultaat houd je maar beter rekening met het tijdstip. Vaak begeef je je naar de stad rond de middag, maar laat nu net dat het minst ideale tijdstip zijn. Het perfecte moment? Zonsopgang of ondergang. Vroeg uit de veren is dus de boodschap, maar voor likes moet je wat over hebben natuurlijk!

© Pexels.com

 

2. Pas de scherpstelling aan

Je smartphone stelt vanzelf scherp, maar doet dat niet altijd op het onderwerp dat je scherp wilt hebben. Dit kan je heel makkelijk oplossen. Open je camera en tik op de plaats die je scherp wil stellen. Een bewegend object fotograferen? Bij de meeste smartphones kun je de autofocus vergrendelen door je vinger langer op dezelfde plaats vast te houden. Zo kan je een stuk eenvoudiger en scherper met het voorwerp mee bewegen.

© Pexels.com

 

3. Hanteer de regel van derden

Misschien wel de bekendste tip, maar net daarom ook heel belangrijk om in het achterhoofd te houden. Verdeel het beeld zowel horizontaal als verticaal in drie, en plaats de interessante voorwerpen op het snijpunt van deze lijnen. Zo kom je tot een optimale compositie. Bij heel wat smartphones kun je dit raster trouwens activeren.

 

4. Ga eens voor een ander perspectief

Je was al vroeg uit de veren, maar je gaat ook nog nieuwe hoeken moeten zoeken. Begin maar al te hurken, op je tippen te staan of ga op de grond liggen. Nieuwe perspectieven zorgen voor meer dynamische foto’s en betere beelden.

© Pexels.com

 

5. Gebruik je filters optimaal

Uiteraard probeer je een zo goed mogelijke foto te nemen, maar speel ook zeker met de filters. Instagram heeft er hele leuke, maar ook andere apps bieden mogelijkheden. Ontdek je favoriete filters en zorg zo voor een lijn in je beelden. Neem je foto’s van gezichten, zorg dan wel dat ze err nog enigszins natuurlijk uitzien. Je kan ook te ver gaan met je filters!

© Pexels.com

Geniet ervan

Costa Adeje

Appartement in Tenerife Costa Adeje

vanaf €399 / week