Terug

5 topcampings langs het water in Wallonië

Kamperen heeft zijn charmes, zeker in een idyllische setting. Om comfortabel te kamperen en te genieten van een geweldige vakantie hoef je bovendien helemaal niet ver te reizen. Wallonië bulkt van de campings.

Een heel aantal van die campings liggen bovendien prachtig langs het water. Wij geven jullie alvast 5 topcampings langs het water mee. Ideaal voor een korte break of een wat langere vakantie.

Bekijk de volledige lijst

 

Hôtel Aqualodge (Ermeton-sur-Biert)

Heb je altijd al eens willen slapen in een chalet op het water? Grijp je kans! In de streek van Maredsous vind je deze 6 unieke paalwoningen op het water. Zowel de liefhebber als de romantische ziel kan hier zijn/haar hartje ophalen. Dankzij de glazen vloer zie je de vissen onder je voeten voorbij zwemmen. Nood aan wat activiteiten? Vaar de Lesse af, bezoek de abdij van Maredsous of kies een railbike in de vallei van de Molignée.

 

Camping Le Canada (Chiny-Sur-Semois)

Deze kleine, maar charmante camping vind je in de prachtige vallei van de Semois, in het hartje van de Ardennen. Perfect gelegen voor wandelaars en kajakkers. Voor de liefhebbers is er een gezellige bar langs het water, waar ook een restaurantje is. Het hele gezin komt hier ruimschoots aan zijn trekken. Alle standplaatsen zijn op het zuiden gericht, dus je kunt sowieso de hele dag genieten van de zon.

 

Camping de Chênefleur (Tintigny)

Deze prachtige camping ligt vlak langs de Semois in het zacht glooiend landschap van de Gaume. Een camping op maat van het hele gezin. Deze streek heeft een microklimaat waardoor het hier altijd zo’n 3 graden warmer is dan in de rest van het land. Reken maar dat dat dubbel genieten is voor jong en oud.

 

Camping Le Prahay (Bouillon)

Deze camping vind je aan het water op één van de mooiste plekjes van de Belgische Ardennen. Ofwel breng je hier je eigen tent mee, maar net zo goed huur je een luxe tent die op de camping voorzien is. Kinderen vinden hier het ideale speelparadijs, vissers gooien een lijntje uit, maar in de regio zijn er ook heel wat andere activiteiten. Huur een BBQ, gooi er wat kolen op en organiseer een etentje. Voor je het weet ken je heel wat nieuwe mensen en beleef je een fantastische avond.

 

River Lodge (Maredret)

Een voormalige watermolen werd hier omgebouwd tot een stijlvol 3-sterren verblijf. Er zijn 10 kamers die stuk voor stuk in een ander thema zijn ingericht. Maredret ligt niet van Maredsous en heeft zijn charme weten te behouden, hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Niet ver uit de buurt kun je met de spoorwegfiets op pad of de bekende watertuinen van Annevoie bezoeken.