Terug

5 verborgen pareltjes in eigen land of net over de grens

>Ongerepte strandjes, geweldige gebouwen of een steegje waar je hart sneller van gaat kloppen?

Abdij van Orval © Flickr - Creative Commons Abdij van Orval

Iedereen wil weleens weg van de massa en verborgen pareltjes ontdekken die nog niet door horden toeristen zijn verkend. Hoe meer we erover schrijven, hoe moeilijker het wordt natuurlijk, maar we geven jullie alvast 5 verborgen pareltjes in eigen land of net over de grens mee. Plekjes die het ontdekken meer dan waard zijn en die nog niet iedereen gezien heeft. Enjoy! 

 

De abdij van Orval - België

Nee, je hoeft echt geen bierliefhebber te zijn om te kunnen genieten van deze abdij, al is het natuurlijk wel mooi meegenomen dat ze hier een uitstekend biertje brouwen. In het hart van Wallonië ligt deze prachtige abdij, omringd door overweldigende natuur. Ingebed in een vallei kan je begeleid deze site ontdekken, dwaal je door de ruïnes en proef je van het kloosterleven. Hier kom je tot rust, gaan je gedachten met je aan de haal en afsluiten doe je uiteraard met een overheerlijke trappist. 

Abdij van Orval © Esther Westerveld

 

Naarden - Nederland

Op zoek naar de best bewaarde vestigingsstad van Nederland? Die heb je met Naarden dan gevonden! De enige stad in het Gooi, waar heel wat rijke Nederlanders zich ophouden, kreeg in 1351 al stadsrechten. Een prachtige stervormige plattegrond, een dubbele omwalling, poortgebouwen en bastions maken het geheel compleet. Maar net zo goed kan je er tegenwoordig heerlijk winkelen, genieten van eten en een flinke portie cultuur meepikken. 

Naarden

 

Gorges du Tarn - Frankrijk

Deze fenomenale canyon ligt in één van dunst bevolkte gebieden van Frankrijk. Toerisme was hier lange tijd onbestaande en deze canyon wordt nog steeds niet platgelopen, terwijl het toch de mooiste van Frankrijk is.

 De ongeveer 500 meter diep ingesneden kloof is werkelijk verbluffend is een must visit voor de natuurliefhebber. Je lijkt wel opgeslokt door het gebergte en je kan in de kloof ook de kano nemen. Vergeet ook zeker de grot La Mornie geen bezoekje te brengen. 

Gorges du Tarn © Claude Valette

 

Saksisch Zwitserland- Duitsland

In dit prachtige Duitse natuurpark duik je terug in de tijd en ontdek je het geologische verleden van onze aarde. Het prachtige landschap strekt zich uit over meer dan 93 km en er zijn meer dan 700 toppen die bergbeklimmers kunnen bedwingen. Maar ook wandelaars en fietsers kunnen hier hun hartje ophalen.

Zowel avonturiers als luxepaardjes komen in deze streek aan hun trekken en ontdekken elke dag wat nieuws. Geniet van het panorama en geef je ogen de kost. 

Saksisch Zwitserland © Thomas Depenbusch

 

Borgloon - België

Waarom dit plaatsje in Limburg geen grotere bekendheid geniet? Het is geen wereldstad natuurlijk, maar de stad wordt volkomen terecht de parel van Haspengouw genoemd. Zeker in de lente zijn de bloesems van de fruitbomen van een ongekende schoonheid. Maar de middeleeuwse graven hebben nog veel meer cultureel erfgoed achtergelaten, dat erom vraagt om ontdekt te worden. Heel wat burchten en kasteeltjes liggen op je pad en je brengt hier zonder probleem enkele dagen door.

 

 

Borgloon © Johan Neven