5 waanzinnige attracties wereldwijd

Hou je van snelheid, spanning en sensatie? Of misschien is hoogte wel helemaal je ding?

Wij gingen alvast op zoek naar de 5 meest spectaculaire attracties wereldwijd. Attracties waarop de adrenaline junkie zich volledig kan uitleven. Gordels vast en lezen maar!

 

The Twilight Zone Tower of Terror - Disneyland Parijs

Deze attractie geeft je niet enkel een kick, maar er is ook nog een leuk verhaal en heel wat speciale effecten aan gekoppeld. Je duikt maar liefst 13 verdiepingen naar beneden tegen een duizelingwekkende snelheid in de vergane glorie van dit spookhotel. Weet trouwens dat deze toren gebaseerd is op een populaire tv-serie uit de jaren ‘60.

© Wikipedia

 

Wild Gorge Swing - Orbi Gorge natuurreservaat Zuid-Afrika

Ooit al eens van een waterval gesprongen die maar liefst 120 meter hoog is? In Zuid-Afrika kan het! Niet voor watjes, dat kunnen we jullie wel meegeven. Je springt eerst 70 meter de diepte in, om vervolgens te beginnen swingen aan de kabel. Ben je bekomen van de sprong, dan geniet je van een adembenemend zicht op de ravijn. Je zal blij zijn dat je het harnas rond hebt!

© YouTube

 

Superman Ride of Steel - Six Flags New England, Massachusetss

Deze stalen rollercoaster wist al heel wat prijzen weg te kapen. De loopings zijn goed voor 2 en een halve minuut pure fun, wat best wel wat is. Er zijn zelfs 2 ondergrondse tunnels in het parcours opgenomen. De baanhoogte is maximaal 60 meter.

© Wikipedia

 

Sky Jump Stratosphere Tower - Las Vegas

Je start op de top van de Vegas Tower en seconden later sta je beneden. In een jump suit spring je maar liefst 253 meter naar beneden. Een vrije val om U tegen te zeggen. Misschien wel het meest angstaanjagende dat je ooit in je leven gaat doen. De val mag dan wel gecontroleerd zijn of jij je zenuwen onder controle kan houden, dat betwijfelen we.

© Stratosphere Hotel

 

The Amazing Adventures of Spider-Man - Universal Orlando

In Orlando kennen ze wel wat van pretparken en deze attractie is daar het exponent van. 3D-film wordt hierbij gecombineerd met een duizelingwekkende snelheid. Het geheel zuigt je helemaal in het verhaal van Spider-Man. Ben je bang van het donker, dan is deze attractie helemaal niets voor jou.

© YouTube

OOK INTERESSANT VOOR JOU