5 waterdichte redenen om voor het einde van dit jaar Nausicaá te bezoeken

Nausicaá is veel meer dan een aquarium, het is in de eerste plaats een uniek centrum om het wonderlijke zeeleven te ontdekken. Je volgt er een leuke, educatieve en wetenschappelijke route die zich vooral richt op de relatie tussen mens en zee.

© L. Merlier

Nausicaá vierde dit jaar zijn 28ste verjaardag. Na ons bezoek ter plaatse wilden we onze ervaring delen en bevestigen dat dit centrum een bezoek waard is. Niet overtuigd? Hier zijn 5 redenen die je zeker van gedachten zullen doen veranderen.

Meer info

 

1. Bedreigde soorten helpen...

Je helpt tal van bedreigde diersoorten. Bovendien neemt Nausicaá via het schenkingsfonds actief deel aan onderzoek ter bescherming van onze zeeën en oceanen.

 

2. Het grootste aquarium van Europa, leerrijk en interessant

Nausicaá telt zo'n 58.000 dieren van 1.600 verschillende soorten, die zich ontwikkelen in verschillende meeslepende ruimtes verdeeld over twee bezoekende routes: "Voyage en Haute Mer" en "Des Rivages et des Hommes". Deze omgevingen werden ontworpen om ons het mariene universum te laten begrijpen.

© L. Merlier

 

3. De koraalriffen bedanken je

In bepaalde delen van de wereld is tot 90% van het koraal gestorven. Menselijke activiteit, vervuiling en de opwarming van de aarde zijn hiervan de oorzaak. Nausicaá steunt al enkele jaren de vereniging Reefscapers, waarvan de leden koraal op kunstmatige structuren herplanten om het herstel van de mariene ecosystemen mogelijk te maken.

© L. Merlier

 

4. Oceanen zijn de toekomst

De presentatie van de aquaria is indrukwekkend, al is het doel niet alleen om de bezoeker te verbazen. Nausicaá's fundamentele doelstelling is om kinderen en volwassenen tot een beter inzicht te doen komen.

 

5. Genieten!

Of het nu gaat om haaien spotten, pinguïns bekijken of tropische vissen bewonderen, in Nausicaá komt zowel jong als oud helemaal tot rust in een educatieve sfeer... Zal jij aan het einde van het bezoek het belang van de zeewereld inzien?

© AS. Flament

Geniet ervan

Audresselles

Vakantiehuis voor 8 personen aan Audresselles

vanaf €740 / week

Wimereux

Huis in Wimereux

vanaf €420 / week

Wimereux

Verhuur huis in Wimereux

vanaf €420 / week

OOK INTERESSANT VOOR JOU