6 ideeën voor een onvergetelijke Valentijn in het zuiden van België

Valentijnsdag nadert snel. Inspirerende ideeën nodig? Wij kennen wel een paar adresjes...

 

Cruise

Voor fijnproevers die ook dromen van een beetje originaliteit en avontuur, bieden wij speciale Valentijnscruises aan! Deze verrassende reis start in Luik. Langs het water ontdek je de Cité Ardente terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd. Op het menu staan variaties van ganzenlever en kalfsvleesmedaillon met Pêcher Mignon. Een heel programma. Om nog maar te zwijgen van de muzikale begeleiding...

Meer info

© Province de Liège

 

Romantische wandeltocht

Voor wie liever hand in hand kuiert, is er de niet te missen Love Trail in Frasnes-Lez-Anvaing. Liefhebbers van romantische wandelingen weten hoe leuk het is om samen nieuwe plekken te ontdekken. Je wandelt 5 km door een rustig natuurlandschap en bewondert het kasteel van Anvaing en zijn omgeving. Originele werken over het thema liefde zijn hier en daar langs de route geplaatst. Voor de gelegenheid wordt er zelfs een liefdesmarkt georganiseerd aan het einde van het parcours...

Meer info

© Coralie Cardon

 

Wellness en ontspanning

Alleen al omdat de naam liefde oproept, is de Espace Wellness Bulle de Douceur de Soignies een aanrader. Noem het de ideale plek voor twee om te genieten van behandelingen, massages en ontspannende momenten.

Meer info

© Espace Wellness Bulle de Douceur de Soignies

 

Eten (en slapen) bij Maxime

De keuken van het restaurant La table de Maxime in Paliseul is geweldig en de chique en verfijnde omgeving van deze oude gerenoveerde boerderij ideaal voor een romantische date. Als je de mogelijkheid hebt, aarzel dan niet om het plezier te verlengen door te verblijven in een van de elegante kamers van het hotel.

Meer info

© La Table de Maxime

 

Cultuur, poëzie en dineren

Fan van poëzie? Dan nodigen wij je uit om het Apollinaire Museum in Stavelot te bezoeken en om vervolgens te gaan eten in het restaurant O Mal Aimé, dat volledig in thema is.

Meer info

© Musée Guillaume Apollinaire - Abbaye de Stavelot

 

Een nacht als detective

Het gekste idee van de dag? Een ongebruikelijke escapade in Hastière: een nacht in het pension Au Plaisir, waar ze je laten slapen in een unieke ruimte in de speelse geest van Cluedo en om met andere koppels deel te nemen aan de Escape Game Cluedo op locatie. Je kan er ook genieten van de table d'hôtes. 

Meer info

© Au Plaisir

OOK INTERESSANT VOOR JOU