Terug

6 topactiviteiten in Normandië

De streek van Normandië is zowel voor de sportieve als culturele bezoeker de moeite.

© Marc D.

De natuur is er uitdagend ruig, de oorlogsgeschiedenis rijkelijk. Neem de auto, op slechts een paar uur rijden vanuit België trek je langs deze must-do’s in een prachtige streek.

 

1. Op stadsbezoek in Le Havre

De hoofdstad van Normandië is charmant en werelds. De architectuur is er bijzonder, het stadscentrum is dan ook Werelderfgoed. Ontspanningstip: slenter langs de twee kilometer lange wandelpromenade aan het strand en laat je er culinair verwennen in één van de vele restaurants.

© Wikimedia

 

2. De kliffen van Etretat

Tussen Le Havre en Fécamp vind je Etretat, een stad die tussen twee grandioze kliffen ligt. Bewandel zeker de westelijke klif, de Falaise d’Aval. Een mooier decor voor een Franse picknick bestaat niet. Naast een eindeloos uitzicht over de wilde zee, spot je hier o.m. slechtvalken en zilvermeeuwen.

© Marc D.

 

3. Uniek natuurspektakel, Mont-Saint-Michel

Wonderbaarlijk mooi en UNESCO Werelderfgoed. Deze abdij is gebouwd op een rotsachtig getijdeneiland, dat ongeveer één kilometer uit de kust van Avranches ligt. Je ziet er het hoogste getijdenverschil in Europa: tot tien à vijftien meter bij hoog water! Gelukkig loopt er een wandelpad naar Mont-Saint-Michel, om natte voeten te voorkomen.

© Pixabay

 

4. Het tapijt van Bayeux

Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid in het Middeleeuwse stadje Bayeux. Het tapijt is maar liefst zeventig meter lang en geeft de Slag bij Hastings in 1066 weer. Maak na je bezoek ook tijd voor de Notre Dame Kathedraal in Bayeux, die kan je beklimmen waarna een adembenemend uitzicht volgt.

© Wikimedia

 

5. D-Day stranden

Op zes juni 1944 wordt hier de grootste veldslag ooit uitgevochten, D-Day. Op Omaha Beach kan je o.m. op bunker safari, waarna een brok historische geschiedenis volgt die naar de keel grijpt.

© Penny's Collection

 

6. De tuin van Claude Monet

De tuin van de Franse impressionistische schilder is gelegen in Giverny en één van de meest bezochte in Normandië. Het is hier dat de man inspiratie vond voor een deel van zijn werken. De tuin bestaat uit een prachtig kleurrijk bloemenpark en watergedeelte waar je de bekende waterlelies ziet.

© Wikimedia