6 wonderschone kastelen in Europa

Kevin Stickens,
20-11-2022
Europa kent talloze burchten en kastelen, maar welke zijn de moeite waard te bezoeken? En dan bedoelen we niet alleen de bouwwerken zelf, maar ook de prachtige locaties. Menig kasteel bevindt zich op een prachtig landgoed, imposant gebergte of zelfs in het water. Daarom, een lijstje met 6 van de mooiste kastelen van Europa.
Vacancesweb.be

Kasteel van Chenonceau, Frankrijk

Het kasteel van Chenonceau is een van de meest bezienswaardige kastelen in de Loirestreek, vooral dankzij de bijzondere ligging aan het water, de goed onderhouden tuinen en de rijke geschiedenis van het kasteel. Het kasteel is privé bezit, maar het hele jaar door geopend voor het publiek. Verschillende beroemde historische vrouwen hebben in de loop der tijd in dit kasteel gewoond, zoals Louise van Lotharingen en Catharina de’Medici.

Vacancesweb.be

Alnwick Castle, Engeland

Harry Potter fans, opgelet! Zie jij jezelf al door de gangen van Zweinstein dwalen en toverspreuken opzoeken in de bibliotheek? Bezoek dan het Alnwick Castle in het Noorden van Engeland. De filmopnames voor Zweinstein hebben hier plaatsgevonden en sindsdien is het een van de bekendste kastelen ter wereld.

Vacancesweb.be

Bodiam Castle, Engeland

Eén van de meest bekende kastelen van Engeland is Bodiam Castle, vlakbij Robertsbridge in East Sussex. Het is in 1385 gebouwd door een ridder die in dienst van koning Eduard III van Engeland. Bodiam Castle is gelegen in het water met daaromheen een prachtig landgoed wat het een geliefde plek voor fotoshoots maakt. Ook kan je met een gids een historische wandeling maken door het kasteel.

Vacancesweb.be

Paleis Pena, Portugal

Het grote verschil tussen een kasteel en een paleis is dat een kasteel versterkt is, een paleis niet. Paleis Pena is dan officieel geen kasteel, maar door de unieke bouwstijl en het gebruik van prachtige kleuren hoort dit Portugese paleis absoluut thuis in onze lijst van de mooiste kastelen van Europa.

Vacancesweb.be

Schloss Lichtenstein, Duitsland

Op nog geen 500 meter van de oude kasteelruïnes van Lichtenstein, staat een 19e eeuws ‘nieuw’ kasteel. Het Duitse kasteel is gebouwd in Gothische stijl waarbij licht gekleurde stenen gebruikt zijn, vandaar de naam Lichtenstein. Het kasteel is niet zo groot, maar wel gelegen op een indrukwekkende klif wat het een bijzondere toeristische attractie maakt.

Vacancesweb.be

Kasteel Bran, Roemenië

Kasteel Bran is niet het kasteel van Dracula is geweest, al zou het zich er perfect voor lenen. De fabelachtige bouwstijl, geheime gangen en deuren, en de mythes over boze geesten, maken van een bezoekje aan kasteel Bran in Roemenië een spannende ervaring!

Vacancesweb.be