Terug

7 miljard euro: zoveel moeten de luchtvaartmaatschappijen ons!

Heel wat luchtvaartmaatschappijen hebben hun klanten nog niet terugbetaald: het gaat om een bedrag van ongeveer 7 miljard euro!

© Stefan Fluck

Mister Travel heeft het zelfs over de “hold-up van de eeuw”. De Europese vereniging van Reisagentschappen (ECTAA) bevestigt dat “leveranciers hun liquiditeitscrisis overgedragen hebben op de detailhandel en reisagentschappen.” Die zijn natuurlijk niet in staat om de eindklant terug te betalen.

Waardebonnen zijn een groot risico voor de consument die die misschien niet meer zal kunnen inruilen door het reisverbod! Sommige maatschappijen, waaronder een Iers bedrijf, gaan trouwens op een twijfelachtige manier om met hun klanten: de vraag tot terugbetaling werd automatisch omgezet naar een waardebon. De omzetting van die waardebon naar een terugbetaling is een hele uitdaging waarvoor een perfecte kennis van het Engels onmisbaar is… Ondergetekende kan erover meespreken, hij was al een jaar op een terugbetaling…

Voor zover wij weten heeft geen enkel Europees land de luchtvaartmaatschappijen gestraft voor het gebrek aan terugbetalingen. Colombia daarentegen heeft wel boetes uitgeschreven aan 7 maatschappijen en aan bedrijven in de toeristische sector.

 

 

Geniet ervan

Embrun

La Ferme des Ecrins

vanaf €926 / week

Saint-chaffrey

Appartement te huur Saint-chaffrey France

vanaf €952 / week

"