Terug

8 Brusselse terrassen die je moet testen

We hebben dit jaar misschien vaker naar de zon gezocht dan ze gevonden, maar dat mag je niet tegenhouden om een terras uit te zoeken, zij het misschien met jas. Brussel loopt over van de leuke en unieke plekjes die je geprobeerd moet hebben, als je dat nog niet gedaan hebt.

Naar de Bar du Matinkan je zelfs 's avonds  gaan: de zaak is open tot in de vroege uurtjes. Live muziek, gedimd licht, blauwe stoelen en een 'brusseleir' sfeertje: of je nu komt voor een croissant 's morgens of een pint in de late namiddag, het is allemaal goed! Een must in de hoofdstad die je vindt in Vorst op de grens van Elsene, Sint-Gillis en Ukkel.

Ook het terras van de Brasserie de la Patinoire is een bezoek waard. Wat wil je nog meer dan in alle rust op adem komen terwijl de kinderen zich laten gaan in de speeltuin? Het Ter Kamerenbos is de perfecte plek om op het terras van een drankje te genieten voor je een wandeling maakt.

De Grand Central ken je natuurlijk al. Deze bar, één van de grootste in de hoofdstad, heeft een onmiskenbaar voordeel: de twee terrassen zijn gedeeltelijk overdekt. Je hoeft alleen maar het uitzicht te kiezen dat je het mooist vindt. En nu je toch aan het Jourdanplein bent, waarom ga je dan niet een frietje steken bij Maison Antoine?

Ook Café Belga is een geweldige plek. Een enorm terras en een feestelijke sfeer, het is er altijd gezellig. Het zit er altijd vol en liefhebbers van de bar waaieren soms uit tot aan de vijvers van Elsene, met hun drankjes in de hand. Het is genoeg om je zin te doen krijgen in een wandeling langs het water.

Op de bovenste verdieping van de Beursschouwburg vind je een droomplek. Het openluchtterras is een plek die veel mogelijkheden biedt voor een lage prijs: je kunt er zelfs picknicken. En waarom zou je niet eens kijken naar het programma dat deze culturele hotspot te bieden heeft?

In het hart van de typisch Brusselse huizen vind je een buurtbar in Elsene die top is! Bij Franz'svoel je je thuis. Het terras is niet erg groot, maar het is gastvrij en je kunt er de hele dag vertoeven om een hapje te eten, naar goede muziek te luisteren en in alle eenvoud iets drinken.

De bistro Chez Richardis ook heel leuk. Een estaminet met een Parijse uitstraling, die doet denken aan de cafés van weleer. De ligging is ideaal: je vindt het midden tussen de antiekwinkels, in de Zavelwijk. Een plek om rond te slenteren en op elk moment van de dag te genieten van een gastronomische pauze.

We willen je ook laten kennismaken met Barbeton, gelegen in de Miniemenstraat in 1000 Brussel. De sfeer is chill, de klanten ook. Of je nu een cocktail of tapas wil, vraag het gewoon. Je kan er zeker van zijn dat je je amuseert in een ontspannen en vrolijke sfeer!