Malaga

Terug

Aaangepaste routes en services doorheen heel Spanje

Niet enkel de grootsteden Madrid en Barcelona hebben een uitgebreid systeem ontwikkeld om hun stad en bezienswaardigheden maximaal toegankelijk te maken voor personen met een beperking, ook in de rest van Spanje is dat het geval.

Bilbao, Guggenheim museum Bilbao, Guggenheim museum

Aangepaste routes en faciliteiten, gespecialiseerde services en toegankelijke gidsen vormen een nieuwe realiteit in Spanje. Dat alles wordt samen gegoten in verschillende websites en brochures die volledig gericht zijn op al deze aspecten. We maken een korte tour langs enkele top bestemmingen!

 

Costa del Sol

Ook de geliefde Costa del Sol kent geen grenzen. De meerderheid van de monumenten, musea, restaurants, straten en stranden in het zonovergoten Malaga werden speciaal aangepast aan de noden van personen met een beperking. Je rolstoel glijdt gladjes over de met palmbomen versierde promenade. Maar ook bekende monumenten zoals de Malaga Alcazaba, de kathedraal en vele van de musea waaronder het bekende Picasso museum liggen aan je voeten. De stadsplannen en informatieborden in braille zetten blinden en slechtzienden meteen op weg naar een totaalbelevenis.
In Fuengirola – op minder dan een half uur rijden van Malaga - kan je zonnebaden op het eerste aangepaste strand van Spanje. De stranden beschikken over een speciale verharding voor rolstoelgebruikers. Ondertussen dragen meer en meer gezellige stadjes zoals Ronda en Frigiliana toegankelijkheid hoog in het vaandel. De stad even beu? Trek dan de natuur in! Op een uurtje rijden van Malaga bevinden zich de Torcal de Antequera en de Fuente de Piedra Lagoon. Hier vergaap je je aan de adembenemende natuur op één van de toegankelijke wandelpaden dwars door de bergketens van de Montes de Malaga.

Vitoria Gasteiz wal

 

Balearen: Ibiza

Ook de Balearen verwelkomen graag personen met een beperkte mobiliteit voor een deugddoende vakantie. De populaire eilandengroep waaronder Ibiza – Eivissa voor de locals – ontwikkelde een brochure met erg specifieke informatie over de stranden en zwembaden. Heeft het strand een voor rolstoel aangepaste douche, parking en balie? Of beschikt het zwembad over een zwembadkraan? Je ontdekt het allemaal via de handige pictogrammen.
En er is meer! Sommige stranden op het eiland beschikken over een audiosysteem dat zwemmers met een visuele beperking waarschuwt wanneer ze het strand naderen. Veilig en zelfstandig! En deze trend zet zich verder op het vlak van vervoer, logies, restaurants, sportfaciliteiten enzovoort. Huur een scootmobiel en ga op ontdekking!

 

Canarische Eilanden: Tenerife

Tenerife blijft zeker niet achter met z’n toegankelijke troeven. Tips voor wandelen, uitgaan, shoppen en logeren vind je op Tenerife Accesible. Ook dit eiland beschikt over talloze toegankelijke stranden die je kan bereiken met rolstoelen en andere hulpmiddelen die vaak ook verhuurd worden op het eiland. Tenerife huisvest zelfs verschillende verhuurbedrijven die ook rolstoelen verkopen en herstellen.
Heb je een lift van de luchthaven naar het hotel nodig? Wil je graag op excursie maar weet je niet waar naartoe? Verschillende bedrijven specialiseren zich in aangepaste vervoerdiensten: van een praktische lift tot de ontdekking van de meer avontuurlijke kant van Tenerife. Walvissen spotten, kajakken en op jeep safari gaan: het kan allemaal! Al deze informatie is gebundeld op de Tenerife Accesible site en app, met nuttige info voor wie mobiel beperkt, blind of slechtziend, doof of slechthorend is. Je komt meteen te weten waar je terecht kan!

 

Dat tikkeltje meer

Bovenstaande opsomming is nog maar het topje van de ijsberg. Spanje speelt zonder twijfel steeds meer in op een toeristische wereld die alle beperkingen uitschakelt. Zo kan iedereen genieten van de totaalbeleving. En dat is net wat reizen zo bijzonder maakt.

Grenada, Alhambra

"