Aantrekkelijke, kuise en mysterieuze landschappen in Vietnam

Reizen door Vietnam, met hart en ziel en met je zintuigen op scherp. Breek de grenzen van de tijd voor een ervaring die je enkel hier meemaakt.

Landschappen, geuren, glimlachen tussen rijstvelden, bergen, meren en bossen, zeeën en mangroves. Op ontdekking in Vietnam dompel je jezelf onder in de geuren van een land dat diep in Azië gelegen is. Een vertederend en kuis land omringd door mysterie.

 

Adembenemende schoonheid

Het draakvormige land ligt dan wel verankerd in een eeuw die gericht is op vooruitgang en rijkdom, toch duik je hier nog in een vertrouwelijk, authentiek en goed bewaard universum.

Van de groene hoogvlaktes in het noorden, waar etnische minderheden nog volgens oude tradities leven, over de rijstterrassen op de flanken van de heuvel, naar de delta van de Mekong en de witte stranden van het zuiden, waar de golven van de oceaan de stilte doorbreken: in Vietnam dwaal je door een adembenemende schoonheid.

Rijstvelden in terrasvorm

 

Gastvrijheid en vrijgevigheid

Vietnam, met zijn architectuur die geïnspireerd werd door China, India en de Khmer, heeft zijn koloniale verleden nooit ontkend. Ook het trauma van de afgelopen twee dodelijke oorlogen werd niet vergeten. Die gebeurtenissen hebben het optimisme en de onbreekbare wil van het vredige vok niet kunnen temmen. Ze geloven nog steeds in de oude tradities en leven volgens de filosofie van Confuscius en Lao Tseu, wat zich uit in een delicate knowhow, veel wijsheid en respect voor de ander. Met meer dan vierduizend jaar geschiedenis heeft dit land in het Verre Oosten alles om reizigers die iets anders willen dan de platgetreden paden te verleiden. De inwoners ontvangen je met veel gastvrijheid, vriendschap, vrijgevigheid en zachtheid.

Zonsopgang boven de rijstvelden

 

Halong Bay, Unesco Werelderfgoed

Na al dat kuieren, kan je ook je gastronomische kant verwennen met een fijne, gesofisticeerde en ongelooflijk diverse keuken. Als je meer van avontuurlijke trektochten houdt, vindt je ongetwijfeld je spirituele gading op een van de vele wandelroutes. Spiritualiteit heerst in het hele gebied en je kan rekenen op de bescherming van de aanbeden goden. Halong Bay, een juweel van water en mineraal dat als Unesco werelderfgoed erkend werd, de keizerlijke stad en de graven van Hué, de oude stad Hôi An, het sanctuarium My Son en het nationale park Phong-Nha-Ké Bang herinneren je aan de natuurlijke, architecturale en culturele rijkdommen met op de achtergrond landschappen die zo op een postkaart zouden kunnen staan.

Een ding is zeker: je komt niet ongeschonden terug uit het betoverende Vietnam dat zich voorzichtig blootgeeft aan de nieuwsgierige, gretige en discrete reiziger. 

Halong Bay

KORTINGEN VERBLIJF

OOK INTERESSANT VOOR JOU