Bourgondië

Terug

Adem in... adem uit... en geniet van de zuivere lucht van de Morvan

Een lang weekend in het vooruitzicht? Neem net als ik de gelegenheid te baat, om 3 dagen in de Morvan te verblijven. In dit grotendeels beschermd natuurgebied van het regionale natuurpark heeft u alle tijd om te beleven, te bezoeken en te ontstressen. Ga erop uit!

Het regionale natuurpark van de Morvan © Alain Doire Het regionale natuurpark van de Morvan

Naar de Morvan gaat men allereerst voor het groen en de kleuren, om er rustig de dagen al vissend aan het Lac de Pannecière, zwemmend in het Lac des Settons, wandelend of fietsend door het Parc Naturel Régional van de Morvan door te brengen, of heel gewoon siësta te houden in een geheel beschermde natuurlijke omgeving.??

2000 jaar geleden was dit rustieke gehuchtje al het centrum van intense economische en ambachtelijke activiteit. Getuige “Grand Site de France” Bibracte, oude Gallische vestingstad (Oppidum) en hoofdstad van het Gallische volk der Aedui, nu omgebouwd tot museum en Keltische archeologische site, die ik u aanraad te bezoeken.??

Een andere historische plek is Vézelay met zijn basiliek. Sterk symbool van het christendom in de middeleeuwen en spirituele pleisterplaats op de route naar Santiago de Compostella. Wanneer u niet zo’n fan van geschiedenis bent kunt u er ook gewoon gaan wandelen. Uitgeroepen tot mooiste dorp van Frankrijk, is dit stadje beslist een kijkje waard! ?

Meer info

 

Lac des Settons © Alain Doire

 

Vézelay, op de route naar Santiago de Compostella

Vezelay © Alain Doire

 

Lees de volledige reportage

Geniet ervan

La Rochette

La Ferme de l'Oncle Pierre (LHT300)

vanaf €616 / week