Terug

Afwijken richting Park Molenheide

We fietsen door naar Park Molenheide, het ligt op amper drie km van de brouwerij, maar je moet wel even afwijken van de knooppuntenroute.

Abdij Herkenrode Abdij Herkenrode

Het domein werd in Nederland uitgeroepen tot het beste vakantiepark van België en heeft een groot overdekt zwemparadijs en een overdekte binnenspeeltuin. Leuk om te weten: het hele park werkt op 100% groene energie.

 

In (den) Brand

We hebben nog één stop voor onze ultieme fiets tweedaagse erop zit. We hebben intussen in de loop van twee dagen al 130 km in de kuiten. We stoppen bij het Duinengebied ‘In den Brand’ in Hechtel-Eksel. Het gebied staat niet in brand zoals de naam doet vermoeden. Vroeger kwamen de mensen hier hun brandhout halen. De duinen kunnen tot 40 meter hoog worden en aan de ingang word je begroet door enkele reuzeninsecten. Die laatste zijn in hout gemaakt, speciaal voor de kinderen. Je kan even de benen strekken en kiezen uit drie korte wandelroutes tussen 2 en 2,5 km lang.

Bosland wandelgebied In den Brand

 

We geven onze fiets terug af bij de Fietsboetiek waar we nog even met de handelaar praten en op adem komen. Limburg is een fantastische streek om met de fiets te ontdekken, maar we raden toch aan om deze tocht over meer dan twee dagen te spreiden. Die elektrische fiets was geen overbodige luxe.Meer informatie vind je op Toerisme Limburg/a>