Terug

Air Belgium: 4 nieuwe bestemmingen voorzien!

Air Belgium, net als de meeste vliegmaatschappijen, heeft een verschrikkelijk jaar 2020 achter de rug. Maar de maatschappij heeft hoop voor de toekomst!

Naast de bloeiende cargo-activiteiten, gaat de luchtvaartmaatschappij twee gloednieuwe A330neo persoonsvliegtuigen aankopen. Ze hoopt in de loop van 2022 vier nieuwe bestemmingen te kunnen lanceren, naast de Franse Antillen en Mauritius.

CEO Niky Terzakis legde uit in een gesprek met agentschap Belga dat “Air Belgium niet verwacht terug in de groene cijfers te komen in 2021, maar het verlies zal een stuk minder zijn voor we in 2022 weer in een goede stroom terechtkomen als alles blijft evolueren volgens de huidige voorspellingen.” De Covid-effecten zullen nog twee à drie jaar voelbaar zijn, voorspelt hij.

Momenteel worden de tweewekelijkse verbindingen vanuit Charleroi naar Guadeloupe en Martinique gedaan met de A340-vliegtuigen. Met onder andere een verbinding naar Curaçao vanuit Fort-de France. In 2022 hoopt België vier nieuwe bestemmingen te kunnen lanceren: twee in Noord-Amerika en twee in Afrika, waarvan een in Zuid-Afrika.