Terug

Aude is zeer fietsvriendelijk

Fietsen en mountainbiken op perfect afgestemde parcours

© C.G.

In Aude gaat u van de Middellandse Zee naar de top van de Col de Pailhères (2001 m) via vlakten, valleien en heuvels, en niet te vergeten wijngaarden en lagunemeren, zoals die van Leucate of Bages. Ik heb een aantal fietspaden uitgeprobeerd en ja, Aude is een waar paradijs voor fietstoeristen.

 

 

Sportief zijn of mijmeren?

Denkt u eens in: meer dan 100 paswegen en evenzovele ezelspaadjes, tal van rustige weggetjes, alles is er hier aan gedaan om het de sportieve en recreatieve fietser naar de zin te maken. U kunt zelf de zwaarte en het tempo bepalen en welk parcours u wilt. Bent u sportief aangelegd en zoekt u wat zwaarders? Aarzel dan niet om uw grenzen te verleggen op de legendarische routes van de Tour de France, in de omgeving van de Col du Portel of de Col de Jau in de Pyreneeën bij Aude!.

Als u meer het relaxte type bent, neem dan het Canal du Midi: u geniet dubbel wanneer u aan boord van een aak gaat en u rustig laten wiegen door de stroming…

© C.G.

 

Racefietsen kan ook

Ook kunt u over de weg naar Aude fietsen. Let op het nationale logo Accueil Vélo op de lijndienstboten van het Canal des 2 Mers. Zij verzorgen aangepaste diensten, veilige fietsroutes en speciale hotels voor fietstoeristen en zij zorgen voor het vervoer van uw bagage. Leuke verrassing overigens: tussen Corbières en Minervois hebben uitbaters van accommodaties, wijngaarden en streekproductenwinkels zich verenigd om de fietsers zo goed mogelijk te ontvangen.

© C&G Deschamps

 

© Aude Tourisme

 

© C&G Deschamps

Lees de volledige reportage