Auschwitz trekt steeds meer toeristen aan

In 2018 bezochten niet minder dan 2,152 miljoen toeristen uit de hele wereld het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau van Nazi-Duitsland.

Vacancesweb.be

Vorig jaar werden 50.000 meer bezoekers geteld dan in 2017, het vorige recordjaar. Ongeveer 80% van de toeristen deed beroep op een van de 320 gidsen van het museum, die samen ongeveer 20 talen machtig zijn.

Trieste geschiedenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de nazi’s tussen 1940 en 1945 ongeveer 1,1 miljoen mensen in het concentratiekamp gedood, waaronder bijna een miljoen joden Auschwitz-Birkenau lag in het zuiden van het bezette Polen. Andere slachtoffers waren voornamelijk niet-joodse Polen, zigeuners en Sovjetgevangenen.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆