Bali: een radicaal standpunt tegenover het coronavirus!

Door de situatie met het coronavirus zullen buitenlandse toeristen Bali niet binnen kunnen voor… eind 2020.

© Harry Kessell

De situatie in Indonesië is niet gunstig genoeg om buitenlandse toeristen toe te laten op bezoek te komen, daaronder valt ook Bali”, verklaarde de gouverneur van het eiland Wayan Koster. Sinds eind juli zijn de stranden, tempels en andere attracties weer geopend voor Indonesische bezoekers en de lokale autoriteiten hadden aangekondigd dat ze van plan waren buitenlandse toeristen weer toe te laten vanaf 11 september.

Dat plan is echter weer opgeborgen door de stijging van het aantal Covid-19-gevallen in Indonesië en de reisbeperkingen die in verschillende landen van kracht zijn. Jakarta verbiedt al sinds begin april de toegang tot Indonesië voor buitenlandse toeristen.

In 2019 trokken meer dan 6 miljoen toeristen naar Bali, maar die toestroom van toeristen kwam begin 2020 bruusk tot een einde door de pandemie. Heel wat hotels en restaurants zagen zich genoodzaakt te sluiten of minder personeel in te zetten en heel wat Balinezen zijn in de landbouw beginnen werken omdat ze hun werk in de toeristische sector verloren zijn.