Bastogne War Museum: een nieuwe uitbreiding en een onderdompeling!

Julie Docsterd,
14-07-2022
Het Bastogne War Museum is een referentie als het gaat over de Tweede Wereldoorlog. Een topper over het onderwerp die voorzien is van nieuwe infrastructuur!
WBT - J.P. Remy

Het museum wordt verrijkt met een immersieve ervaring genaamd “Generations 45”, bestaande uit een audiogids, die over de ruïnes van Bastenaken vertelt, en een film in de voetsporen van twee veteranen – een Duitse en een Amerikaanse –, die zich afspeelt tijdens gebeurtenissen na de oorlog tot aan de val van de Berlijnse muur.

Een pedagogische rol

Het museum neemt ook een pedagogische rol met een klaslokaal en een animatiezaal met de naam “Oorlogstribunaal”. “Het is onze ambitie om burgerklassen te creëren en leerlingen naar herinneringsvelden te brengen, zodat ze begrijpen wat er gebeurd is”, vertelt burgemeester van Bastenaken Benoit Lutgen.

WBT - J.P. Remy

De uitbreiding van het Bastogne War Museum bevat ook twee nieuwe ruimtes die gehuurd kunnen worden en lokalen voor de opslag van objecten en documenten. Het museum zal binnenkort een documentatiecentrum herbergen waarin duizenden werken en documenten worden opgeslagen.

Meer weten