Terug

Beleef Wallonië te voet

Zin in een wandeling, trektocht, fietstocht of tochtje te paard? Wallonië biedt verschillende parcours die aangepast zijn aan je favoriete vervoerswijze. Te voet, te paard of met de fiets, welk transport je ook kiest om het zuiden van België te ontdekken, alle wegen leiden tot plezier!

Odeigne in Manhay © WBT JP Remy Odeigne in Manhay

De Grote Routepaden verbinden de heerlijke routes van de Gaume, het Land van de Vesder en de Bierroute. Om op ontdekking te gaan in de bossen van Gouvy is een wandeling te paard aangeraden. Dat geldt ook voor het parcours van de Ruisseau d’Ancre, die je via het Heuvelland naar het natuurpark van de Vlaamse Ardennen gidst. Onvergetelijke landschappen in zicht!

Liever het stalen ros? Maak dan eens een tochtje met de mountainbike. De “Randonnée des Bateliers”, die minstens even betoverend is als de Loire-vallei, laat je 42 kilometer lang op twee wielen langs de Samber en de RAVeL peddaleren. Je komt er zelfs over sporen van bouwwerven uit de 19de eeuw. Heel wat andere mountainbikeparcours die je met je familie of met vrienden kan doen staan op je te wachten.

Lees meer

 

Nieuw en niet te missen: de GR langs abdijen

In 2017 werd een nieuwe weg afgebakend: GR (Grote Routepad) Trappistenabdijen van Wallonië.

Wat een programma! Je gaat van abdij naar abdij en leert zo de trappisten van Chimay, Rochefort en Orval kennen. Deze weg van 290 kilometer lang is volledig afgebakend en kan op je eigen tempo worden afgelegd. De weg is opgedeeld in twee delen: Chimay-Rochefort (174 km) en Rochefort-Orval (116 km), maar uiteraard verplicht niets je ertoe ze in één keer af te leggen.

Bier-, kaas- en wandelliefhebbers, jullie weten wat te doen!Bekijk de video

GR Trappistenabdijen van Wallonië © WBT Olivier Legardien

Lees de volledige reportage

top deals