Terug

Belgisch-Limburg, droombestemming voor fietsers

13/10/2021

Klaar voor een sportieve vakantie met de fiets? Dan is Belgisch-Limburg jouw ideale bestemming. De meest groene provincie van Vlaanderen is een paradijs voor elke fietser.

Afwisseling is dé troef

2000 kilometer fietspaden van topkwaliteit loodsen je van knooppunt tot knooppunt door het afwisselende decor van Belgisch-Limburg. Zoals het glooiende Haspengouw dat verrast met haar miljoenen bloesems, wijndomeinen, kastelen, kunst in de open ruimte en de oudste stad van België Tongeren. Mag het nog iets pittiger zijn? Trek eropuit in de Voerense natuur. Steile heuvels met prachtige panorama’s worden afgewisseld met diepe dalen. Of verken het vlakke noorden van Belgisch-Limburg met zijn eindeloze bossen, beekvalleien, landduinen, paarse heide, akkers en molens. Laat je verbluffen door het enige Nationaal Park van Vlaanderen en maak kennis met het indrukwekkende mijnerfgoed. Zot van water en fietsen? Peddel langs de kronkelende Maas van het ene dorpje naar het andere. Of dompel je onder in De Wijers, een uniek landschap met 1001 vijvers in hartje Limburg. Ook het bruisende Hasselt, de Limburgse hoofdstad, ligt aan dit vijvergebied.

Fietsen langs visuele hoogstandjes

Verken zeker ook de drie sensationele fietsbelevingen die je een unieke kijk geven op de natuur. Bij ‘Fietsen door het Water’ aan knooppunt 91 in Bokrijk fiets je dwars door de vijvers van De Wijers zonder nat te worden. Zoek je liever letterlijk hogere sferen op? Zet dan koers richting het award-winnende ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. Via een iconische cirkelvormige brug nabij knooppunt 272 in Hechtel-Eksel, trap je tot op 10 meter hoogte tussen de kruinen van de bomen. Een unieke blik werpen op een buitengewoon stukje natuur van het enige nationaal park in België? Tussen knooppunten 550 en 551 in Maasmechelen doorkruis je via de nieuwe fietsbeleving ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen vier kilometer lang de Mechelse Heide, één van de grootste heidegebieden van Vlaanderen. Vanop de monumentale panoramabrug geniet je bovendien van prachtige vergezichten.

Kant-en-klare fietstochten

Geen zin om zelf een fietsroute uit te tekenen? Toerisme Limburg stippelde 30 toproutes voor je uit. Een korte of juist een wat langere, vlak of hellend,… Kies de inspiratieroute die het beste bij jou past. Mag het wat meer zijn? Maak de ultieme roadtrip en ontdek al de Limburgse landschappen. Via zes dagetappes doorkruis je de hele provincie. Ideaal voor een meerdaagse fietsvakantie.

Visit Limburg – Kurt Vandeweerdt

Op pad met de routeplanner

Liever je eigen route uitstippelen? Via de routeplanner op visitlimburg.be is het zo gebeurd! Klik op de knooppunten die je wil volgen, en de planner berekent meteen de lengte van je lus. Wil je weten waar het dichtbijzijnde fietsverhuurpunt ligt of waar je even kan pauzeren? Het verschijnt allemaal op de kaart. Ook de Fietskaart Limburg is een absolute must-have tijdens jouw fietsvakantie in Belgisch-Limburg. Te koop voor € 9,50 bij de lokale toeristische infokantoren of via bol.com.

Meer weten over Belgisch-Limburg?

visitlimburg.be