Belgisch Luxemburg: ideaal voor een actieve familievakantie

Een dag, een weekend, twee weken... Hoelang je verblijf in Belgisch Luxemburg ook duurt, je zal je er zeker niet vervelen. Sportieve en toeristische activiteiten genoeg!

Belgisch Luxemburg kent een rijke, duizendjarige geschiedenis en als die cultuurverrijking nog niet voldoende is, biedt de provincie ook tal van mogelijkheden om een sportieve vakantie te beleven. Al kan je natuurlijk ook gewoon van de rust en harmonie genieten die zo eigen is aan de prachtige streek.

 

En wat als we langs het water kamperen?

Wie in Belgisch luxemburg wil kamperen, heeft keuze zat. Campings bevinden zich in het midden van de natuur, tussen prachtige valleien en met kabbelend water op de achtergrond. Een ervaring zoals er maar weinig te beleven vallen in België.

Meer info

 

Zwemmen in het zwembadof in een rivier?

Belgisch Luxemburg telt een pak waterlopen en meertjes. Voor tijdens de droogste maanden heeft Wallonië weliswaar een aantal regels uitgewerkt met betrekking op waar je wel en niet mag zwemmen. Het goede nieuws: de waterkwaliteit is er van exceptionele kwaliteit.

Plus d'infos

 

Water voor sportievelingen

Kanovaren, kajakken, raften, waterfietsen... de mogelijkheden om de Belgisch Luxemburgse natuurpracht te ontdekken, kan je niet op één hand tellen. Je laten betoveren, was nog nooit zo simpel...

Meer info

 

Familie-uitstap naar het Kasteel van Bouillon

De duizendjarige geschiedenis van Belgisch Luxemburg fascineert klein en groot. Vooral het Kasteel van Bouillon, dat al eeuwen meegaat, is absoluut een bezoek waard. Bovendien worden er in augustus evenementen en festivals georganiseerd.

Meer info

 

De Grotten van Han, een bijzondere ontdekkingstocht

Het domein van de Grotten van Han staat niet synoniem aan alleen grotten vol spectaculaire stalactieten en stalagmieten. Een absolute aanrader is de safari, een hele belevenis voor jong en oud! Wie van speciale overnachtingen houdt, zal niet van een kale reis terugkomen. Je kan er immers in echte boomhutten slapen.