Belgische Kust: een geslaagde zomer?

Julie Docsterd,
30-08-2022
Heeft de Belg nog steeds gekozen voor de Belgische Kust, nu de verschillende beperkingen rond de pandemie opgeheven zijn?
Maxime Renard

Zoals we weten, houdt de Belg van Wallonië. Maar hoe zit het met de Kust? In juli en augustus telde Westtoer (het provinciaal bureau voor toerisme) in het totaal ongeveer 11 miljoen overnachtingen en de hotels noteerden een gemiddelde bezettingsgraad van 85%, 4% meer dan vorig jaar. Een uitstekend resultaat!

En de buitenlandse toeristen?

Buitenlandse vakantiegangers uit de buurlanden zijn goed voor ongeveer 13% van alle overnachtingen, tegen 11% in 2021, aldus Westtoer. Ongeveer 5 miljoen dagjesmensen bezochten de Belgische Kust in juli en augustus.

“Een zomervakantie doorbrengen aan de Belgische kust blijft een veilige gok voor veel binnenlandse en buitenlandse vakantiegangers,” zegt Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van Westtoer. “Het moderne en kwalitatieve aanbod dat de toeristische sector heeft ontwikkeld, maar ook de grote klassiekers – het strand en de zee zijn de beste troeven – blijven erg in trek.”