Belgische kust: om er zo snel mogelijk naartoe te kunnen, is het beter om er een woning te huren!

Dit werd aangekondigd door de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, na een ontmoeting met alle burgemeesters. De toegang tot de kustlijn zal eerst worden toegestaan aan eigenaars van een tweede woonst, vervolgens aan huurders van appartementen en ten slotte aan dagtoeristen.

© Photo by Bernfried Opala on Unsplash

“We gaan de aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad opvolgen, en mensen laten terugkeren naar de kust, maar dan wel in golven en niet allemaal tegelijk”, legt Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, uit. “Eerst zijn mensen met een tweede eigendom welkom. Vervolgens willen we de toegang tot hotels, gastenkamers, campings en vakantieappartementen openstellen. Tot slot mogen dagtoeristen weer naar zee. Zij zijn welkom als de restaurants en cafés weer opengaan.

Er is een algemeen kader opgesteld, maar dit maakt lokale maatregelen mogelijk. Dit kader omvat de volgende punten: een verkeersplan voor auto's en mensen, een strandplan gericht op de toegang tot het strand, bewaakte badzones (vanaf 27 juni) en een verkeersplan en terrassen voor de dijk, winkelstraten en andere openbare ruimten. Elke gemeente zal de instructies kunnen aanpassen aan het aantal bezoekers.

Geniet ervan

De Panne

Appt 3 ch op de dijk De Panne

vanaf €420 / week

koksijde

Grote app 2kam 6p 75 m2 met zeer grte terras

vanaf €290 / week

De Panne

Appartement met frontaal zee- en duinenzicht!

vanaf €430 €387 / week

"