Belgische stad misschien uitgeroepen tot beste bestemming in Europa!

Neen, we hebben het niet over Brugge, Brussel of zelfs Durbuy. De Belgische stad die uit 20 kandidaat-steden werd gekozen om mee te strijden voor de titel van Beste Bestemming van Europa is... Namen!

"De Waalse hoofdstad is erin geslaagd om de organisatie van deze Europese wedstrijd te verleiden met tal van troeven, waaronder het culturele aanbod, de rijkdom van het erfgoed, de gastronomie, de levenskwaliteit, een specifiek en uniek hotelaanbod, onafhankelijke winkels en een dynamisch stadscentrum", zo klinkt het.

De wedstrijd "European Best Destination" wordt georganiseerd door het gelijknamige Brusselse bedrijf. Het gaat om een van de meest prestigieuze wedstrijden op het continent. Dankzij de hoge zichtbaarheid in de media, ziet de winnende stad het aantal toeristen stijgen met gemiddeld 15%, aldus de organisatoren. Onder de 19 andere bestemmingen die werden geselecteerd voor de 2020-editie, vinden we Parijs, Colmar, Praag, Rome, Athene en Madrid. Namen wordt ook benadrukt in de volgende categorieën: beste bestemmingen voor een stedentrip, beste romantische bestemmingen, beste gastronomische bestemmingen en beste culturele bestemmingen.

Stemmen kan van 15 januari tot 5 februari op de website http://www.europeanbestdestinations.com en de stad Namen voorziet een grote promocampagne.

Meer weten over Namen? Download dan zeker de stadsgids!

Download de stadsgids

"