Terug

Beloning voor wie slaagt in de uitdaging: het Compostela-certificaat

Er zijn waarschijnlijk evenveel redenen om de weg naar Santiago de Compostela te stappen als er pelgrims zijn die dat avontuur aangaan. Maar bereid je goed voor vooraleer je aan het avontuur begint, zeker als je beslist om te stappen of te fietsen!

De ‘echten’ willen bij hun aankomst in Santiago de Compostela ook het attest ontvangen dat hun exploot bewijst: de Compostela. Daartoe heb je je identiteitskaart nodig, en de pelgrimskaart. Deze kaart is een soort paspoort waarmee je langs de weg kan logeren. Op de kaart verzamel je de stempels van herbergen, parochies, gemeentehuizen en zelfs enkele bars onderweg. Zo bewijs je dat je de etappe hebt afgelegd.

 

Min 100 kilometer

Je kan de Compostela bekomen in het merendeel van de herbergen en parochies langs de route. De ultieme laatste stempel haal je af in het bueau van de kathedraal van Santiago de Compostela. Hou er wel rekening mee dat het paspoort enkel geldt voor zij die de laatste 100 kilometer hebben afgelegd, hetzij te voet hetzij per paard. Voor wie per fiets de route volgt, geldt een minimum van 200 laatste kilometers!

"