Ben je verzekerd als er iets misgaat in een gehuurde vakantiewoning?

Jan Roodhooft,
02-09-2021
Vakantiehuis verzekeren : ben je verzekerd bij problemen in een gehuurde vakantiewoning? ๐Ÿ  Lees hier alles over verzekeringen en tips! ๐Ÿ›ก๏ธ ๐Ÿ˜Š
Vacancesweb.be

Tijdens je verblijf in je vakantiewoning vergeet één van je kinderen de waterkraan toe te draaien met waterschade tot gevolg. Of er breekt een brand uit waarvoor je aansprakelijk bent? Ben je daarvoor dan verzekerd?

Bij waterschade of een brand kunnen de kosten aan een appartement of woning zeer aanzienlijk zijn. Als je die zelf moet ophoesten kan dat bijzonder problematisch zijn. Maar ben je hiervoor verzekerd?

Brandverzekering

Bij brand- of waterschade aan de vakantiewoning kan je vaak terecht bij de brandverzekering van je eigen huis (of dat van je ouders als je nog bij hen gedomicilieerd bent). Het is dan ook belangrijk dat je voor je de woning of het appartement boekt, je er de polis op naleest of navraag doet bij je verzekeraar. Kijk daarbij na of deze verzekering haar waarborg uitbreidt tot schade aan een vakantiewoning die je huurt.

Familiale verzekering

Je zou ook kunnen denken aan de familiale verzekering die je hebt. Die komt echter niet tussen voor schade die je veroorzaakt aan de woning of het appartement dat je huurde, en dit omdat je nu eenmaal een contractuele band hebt met de verhuurder. Ga je integendeel bij iemand op bezoek die een appartement of woning huurt als vakantieverblijf (of die daar de eigenaar van is) en veroorzaak je tijdens dit bezoek schade, dan komt de verzekering wel tussen.

Extra waarborg

Je kan altijd informeren bij je verzekeraar of deze geen extra polis/waarborg kan aanbieden waardoor je wel verzekerd bent voor schade die je veroorzaakt aan het gehuurde vakantieverblijf en de inboedel.