Bezoek aan Tallinn

De bonte toegangswegen tot de Estse hoofdstad (450.000 inwoners) schrikken wat af en laten in niets vermoeden dat er in de oude stad, erkend als Unesco Werelderfgoed (net als die van de andere twee Baltische Staten), zoveel moois verborgen ligt.

Tallin Toompea Tallin Toompea

In de Estste hoofdstad vind je een hoge stad en een lage stad die de oude middeleeuwse wijk delen. Vanop de Toompea en de uitzichtstoren van Kohtuotsa heb je een prachtig zicht op de stad. Je kijkt uit op een landschap van torens en kerktoren en in de verte vertreken veerboten naar Zweden of Finland.

 

In de straatjes van de stad vind je ook heel wat leuke verrasingen terug: monumenten, kunstgalerijen, souvenirwinkeltjes. Er is de prachtige orthodoxe kerk Nevsky. Wat verder kom je op het prachtige en omisbare gemeenteplein (Raekoja Plats) met zijn pastelkleurige huisjes.

Nevskykathedraal in Tallinn

 

In de buurt bezoek je een oude, maar goed bewaarde toren terug te vinden. Ze dragen namen als “Neitsitorn”, “Long Hermann” of “Kiek in de Kök” (kijk in de keuken!). Volgens een anekdote zou die uitkijktoren zicht hebben gegeven op de huisjes en hun keukens, waardoor de wachters likkebaardend toekeken… Vandaag is het vestingmuseum daar gevestigd.

Saaremaa Kuressaare kasteel in Estland