Terug

Bezoek Wallonië spelenderwijs!

Spelenderwijs leren of leren door te spelen, het is geweldig. Geef toe! Zelfs wanneer je al lang geen 12 meer bent, hou je nog altijd van zoektochten en schattenjagen.

Bedankt, VISITWallonia

En we begrijpen je. Het goede nieuws is dat er in Wallonië heel wat raadsels op te lossen en onderzoeken te voeren zijn. En dat elk van hen ervoor zorgt dat je meer van onze mooie regio kan ontdekken! En, hoera, het concept spreekt ook onze (grote) kinderen aan, die hun smartphone moeten gebruiken om mee te stappen in het avontuur. Verbonden blijven in open lucht: we hadden ons geen betere manier kunnen wensen om hen te motiveren.

Hier is een selectie van enkele exploratiespelletjes, die je kan kiezen volgens je verwachtingen en goesting:

IChallenge

IChallenge, ken je dat? Het is een team dat thematische cursussen organiseert. Afhankelijk van je behoeften of verlangens stellen ze verschillende soorten spelletjes voor die overeenkomen met een aantal thema's: verjaardag, vrijgezellen, teambuilding... of gewoon een stad ontdekken. Er is voor elk wat wils. Standaard of aangepaste spelen, begeleide of onbegeleide versies, er is veel mogelijk! Op de dag zelf haal je gewoon je smartphone boven en weg ben je! That’s it. Het enige wat je rest te doen is plezier maken met je vrienden of familie. 

Ga bijvoorbeeld met je vrienden op stadsverkenning en bezoek de stad door een Escape Game te spelen met behulp van je smartphone. Je moet 9 gijzelaars bevrijden die over de stad verspreid zitten, door aanwijzingen te verzamelen en puzzels op te lossen. Hoe meer gijzelaars je bevrijdt, hoe meer boeven je vangt, waardoor je meer punten krijgt en stijgt in de rangorde! Wie zal de beste detective worden? 

Mysteries op de boerderij

Mysteries op de boerderij, dat zijn speurtochten die je door het Waalse platteland en de dorpen leiden. De routes, gemaakt door Accueil Champêtre en Wallonie, zijn ook beschikbaar op smartphone. Je moet je zintuigen aanscherpen om de raadsels op te lossen: observatie, behendigheid en teamspirit zijn essentieel om de spelen te voltooien. Het concept is gratis en het hele jaar door toegankelijk. Ook de duur van het spel is ideaal: 1.30 u., genoeg om 6- tot 12-jarigen geconcentreerd te houden. Er worden niet minder dan 8 routes voorgesteld, onder andere in Manhay, Gouvy, Durbuy, Ferrières, Lobbes en Lens. Heel wat interactieve spelletjes die echt voor gezinnen ontworpen zijn

Ideaal voor een familiemiddag: een bezoek aan de boerderij van Pré Charmant om de imposante os Rupert te helpen een mysterieus probleem op te lossen. Als ze er hun brood bakken, verandert het in steen. Een magisch verschijnsel? Wetenschappelijk? 

Gemotions

Gemotions is ook een van de platformen die de mogelijkheid bieden ons mooie Wallonië te ontdekken. Deze interactieve schattenjacht werkt via sms: een unieke code en je bent klaar om het avontuur te beginnen. Musea, grote steden of mooie kleine Waalse dorpjes, bijzondere en ongewone plaatsen: je hoeft enkel de aanwijzingen te volgen om de plek van je keuze te ontdekken. Of je nu kiest voor een landelijke setting of de kinderkopjes van de stad, de puzzels en uitdagingen zijn leuk en origineel en maken gebruik van de kennis van elk gezinslid. Het kan zelfs online gepersonaliseerd worden. Ideaal. 

Wil je de markante plekken van Luik op een nieuwe manier ontdekken? Tussen de Place Saint-Lambert, de Carré en de hoger gelegen delen van de stad, geeft Gemotions je alle raad en goede tips om er een leuke dag van te maken!

Totemus

We mogen ook Totemus niet vergeten, dat schattenjachten aanbiedt die sport en cultuur combineren. Verhalen, legendes, kunst en gastronomie staan centraal in het spel, dat ook verschillende niveaus van wandelingen biedt, zodat iedereen kan vinden wat hij wil. De applicatie is helemaal gratis en elke dag van het jaar toegankelijk. Wat kan je nog meer wensen?

Van alle schatzoektochten die Totemus aanbiedt, is dit er een die je terug meeneemt in de tijd. Over een afstand van 5 kilometer laat Totemus je de geschiedenis ontdekken van Mariembourg, een stad die getekend werd door de doortocht van Maria van Hongarije, de Zonnekoning en Napoleon. Ga ervoor, los de raadsels op en vind de schat!

Fietsliefhebbers kunnen eropuit trekken in de Borinage, waar je prachtige kunstwerken ontdekt, van van Gogh tot straatkunst, maar ook door de oudste koolmijnen van de streek.

Welk concept je ook kiest, plezier beleef je gegarandeerd! En bovendien kan je met deze speurtochten een band scheppen met de jongsten, door samen het avontuur te beleven in het hart van Wallonië! 

VISITWallonia.be/spelen