Terug

Bijzondere ontdekkingen in Waals-Brabant

Voor ik aan deze reportage begon, wist ik niet goed in welke stad ik moest starten. We laten de eer aan de jongere generatie in Louvain-la-Neuve: een unieke stad die leeft op het ritme van de universiteit en die overloopt van levensvreugde.

Louvain-la-Neuve Hergé Museum © WBT Christian de Portzamparc Louvain-la-Neuve Hergé Museum

Ik was aangenaam verrast door de troeven van de stad, zoals het immense bos, een overvloed aan kunst, het prachtige Hergé museum en de vele gezellige restaurantjes om de honger te stillen.

Meer info

 

Abdij van Villers

Na een ochtend vol ontdekkingen, laat ik het studentenleven achter mij om een van de parels van Waals-Brabant, en eigenlijk van heel België, te ontdekken: de abdij van Villers. Deze monumentale en mysterieuze cisterciënzer abdij uit de 12de eeuw zal je met zijn kleurrijke verleden en gevarieerde architecturale stijlen blijven verbazen.

Abdij van Villers © FTBW

 

Heuvel van de Leeuw

Als je interesse hebt in het verleden, dan moet je absoluut de nieuwe memorial 1815 in Eigenbrakel bezoeken. Uiteraard is er ook de de heuvel van de Leeuw. Van beneden gezien lijken die 226 treden toch wel heel erg zwaar, maar het uitzonderlijke uitzicht op het slagveld van Waterloo maakt het dat allemaal waard. Op de site zijn er trouwens nog heel wat interessante elementen te ontdekken, zoals het interactieve museum. Ik was zelf erg onder de indruk van de moderne kant van het museum. Je kinderen zullen gek zijn van de 4D-film! Ga langs op de boerderij van Hougoumont waar je de historische gebeurtenissen van Napoleon in een authentiek kader kan herbeleven.

Heuvel van de Leeuw © Adm. com. de Braine l'Alleud

 

En dat is niet alles...

Sint-Gertrudiskerk - Nijvel © Denis Erroyaux

 

Stichting Folon - Terhulpen © FTPBW