Terug

Binnenkort een rechtstreekse vlucht van Europa naar Sydney: “de langste vlucht ter wereld!”

06/05/2022

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft de eerste rechtstreekse commerciële vluchten ter wereld tussen Sydney en Londen en New York aangekondigd. Ze zullen actief zijn tegen eind 2025.

Dan Freeman

Om de aankondiging, “Project Sunrise” gedoopt, te concretiseren, zal de luchtvaartmaatschappij 12 Airbus A350-1000 kopen. Dankzij “de A350 en Project Sunrise ligt elke stad op een vlucht verwijderd van Australië”, zegt de maatschappij. “Het is de laatste grens en de definitieve oplossing tegen de tirannie van de afstand.

Bijna 20 uur vliegen!

Qantas heeft testvluchten gedaan voor langeafstandsvluchten in 2019, waaronder een testvlucht van 17.750 km tussen Londen en Sydney, die 19 uur en 19 minuten duurde. In datzelfde jaar was er een testvlucht New York-Sydney van 16.200 km die iets meer dan 19 uur geduurd heeft. Singapore Airlines heeft momenteel de langste commerciële vlucht zonder tussenstap ter wereld, namelijk tussen Singapore en New York, een vlucht van ongeveer 19 uur.

Maximaal comfort

Zoals je wel verwacht, is de cabine speciaal ontworpen voor maximaal comfort tijdens langeafstandsvluchten”, verklaart Alan Joyce, baas van Qantas. Qantas liet weten dat het nieuwe vliegtuig A350 ingericht zal zijn voor 238 passagiers met een eerste klasse met apart bed, instelbare zetel en een kast. De maatschappij belooft ruimere economische delen en een zone om “te bewegen, je uit te strekken en te hydrateren”.

Properder!

Het nieuwe vliegtuig zou de uitstoot met minstens 15% verminderen op fossiele brandstof en meer zelfs met duurzame vliegtuigbrandstof, verzekert de baas van de maatschappij.