Bouillon en zijn kasteel, bakermat van de eerste kruistochten

© FTLB - Laetis

Godfried van Bouillon, beroemd personage uit de middeleeuwen en leider van de eerste kruistocht, heeft het landschap van Bouillon gekenmerkt met zijn imposante, oeroude kasteel op de oever van de Semois. Een bezoek dringt zich op!

Meer info

 

Parel van de Semois

Bouillon werd de “Parel van de Semois” gedoopt en mag zo ook rekenen op de meeste toeristische aandacht in de regio. Of je het nu doet voor het voorgebergte, het erg goed bewaarde kasteel of de prachtige vergezichten, Bouillon is een omweg waard. Wist je dat je hier de oudste feodale vesting van België terugvindt? Mis dit kasteel, dat Godfried zo dierbaar was, dus niet. Ook de Archéoscope en het hertogelijk museum zijn onmisbaar tijdens je bezoek.

Kasteel Belvédère © FTLB

 

Ideaal voor een familieverblijf

Bezoek Bouillon ook eens vanuit de hoogte. Te voet of met de toeristische trein, de vergezichten rond het dorp zijn onvergetelijk. Ga eens langs in de dierentuin en de abdij van Cordemois. Nu we toch bezig zijn, kunnen we ook een tocht per kajak of waterfiets aanraden. De verschillende uitzichten op de stad en haar omgeving doen je versteld staan. Als je klaar bent in Bouillon, ga dan op ontdekking in de dorpen en sites rondom: Botassart en het Graf van de Reus, Sensenruth, Dohan, Noirefontaine, Corbion, Poupehan, Laviot en Rochehaut met zijn uitkijkpunt op het beschermde dorp Frahan.

© FTLB