Boulogne-sur-Mer stad van de kunst en geschiedenis

Na ons bezoek aan Nausicaa, maken we een wandeling in het oude stadsgedeelte van Boulogne-sur-Mer. Daar ontmoeten we in de oude bovenstad 2000 jaar geschiedenis.

De middeleeuwse versterkingen met de grafelijke burcht en zijn grachtmuren als pronkstuk, de beltoren in de oude vestingtoren die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het stadhuis en de Notre-Dame Basiliek. Al deze prachtige gebouwen bewonderen we tijdens een wandeling die eindigt op het ‘Place Godefroi de Bouillon’, waar het Hôtel de Ville staat. De tuin van het plein wordt jaarlijks in een ander thema getooid. Dit jaar sieren de dieren uit de Fabels van Jean de la Fontaine de tuin. We proeven hier in een van de restaurantjes op het plein ‘le Welsch complet’, een typisch streekgerecht. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Wales en vaak staat het op de menukaart van Noord Frankrijk restaurants langs de kust. Traditioneel wordt het gerecht geserveerd als een sneetje geroosterd brood waarover gesmolten Cheddar wordt gegoten, die vervolgens gegratineerd wordt.

 

© Ville de Boulogne-sur-Mer

 

Zeker niet te missen

1. De nieuwe tweede expositie ‘Voyage en Haute Mer’ van Nausicaa

De enorme omvang van de oceaan wordt hier duidelijk gemaakt met een indrukwekkend groot bassin. Je kan langs alle kanten de vissen bekijken en wandelt zelfs door een 18 meter lange tunnel. Ook van bovenaf kan je de dieren zien en hoe de opzichters ermee trainen.

2. De show met de zeeleeuwen van Nausicaa

De zeeleeuwenshow van het Nausicaa is een aanrader. De show is een dier- en familievriendelijk spektakel met veel speelse acrobatie. Terwijl de zeeleeuwen hun beste kunstjes tonen, vertellen de opzichters je alles over deze wonderbaarlijke dieren.

3. Het strand van Boulogne-sur-Mer

Het brede strand van Boulogne-sur-Mer begint aan het Nausicaa-aquarium en eindigt bij het Fort de la Crèche in Wimereux, een oude oorlogsbatterij. Spectaculair bij hoogtij: het water palmt razendsnel het strand in en de golven kunnen enkele meters hoog oplaaien.

 

 

OOK INTERESSANT VOOR JOU