Strand van Meneham

Terug

Bretagne, een plek waar Bourgondiërs zich thuisvoelen

Bretagne is een regio die traditie en folklore nog hoog in het vaandel draagt.

De pannenkoek, een lokale specialiteit © Yannick Derennes De pannenkoek, een lokale specialiteit

En dat vindt zijn weerslag ook in de keuken. Als je aan Bretagne denkt denk je meteen aan pannenkoeken, we struikelen er bijna letterlijk over de crèperies. Zoet of zout, hun crèpes en gallettes zijn om vingers en duimen bij af te likken. En geen pannenkoek zonder cider. De beste vind je in Fouesnant, maar in elke cider die je drinkt proef je de Bretoense natuur met de talrijke appelboomgaarden.

Meer info

 

Zoete en hartige

Notoire streekprodukten zijn gezouten boter en boekweit. Zoetekauwen worden extra verwend met kouign-amann, een typische botercake of far Breton, een puddingachtige taart met rozijnen of pruimen.

Stukje van een traditionele gebak in Bretagne © Emmanuel Berthier

 

 

De oester als diva

In Bretagne waar de zee woest op de rotsen inbeukt, ontkom je niet aan overheerlijke zeevruchtenschotels met als diva de oester, liefst uit Cancale. De zilte smaak doet ons watertanden naar meer, ook de schelpjes en garnalen, Bretoense kreeften en heerlijke mosselen uit de baai van St.Michel ontbreken niet.

© Franck Hamel

 

Jacobsvruchten

En als je zin hebt in sint- jacobsvruchten dan moet je in Erquy zijn, wat de hoofdstad van deze heerlijke zeevruchten wordt genoemd. Een ding is zeker, Bretagne is een plek waar elke foodie zich meteen thuisvoelt.

© Jacqueline Piriou