Terug

Vlaams-Brabant. “Geef je wandelingen een vleugje avontuur en je hebt je kinderen helemaal mee”. Britt

Britt herontdekte het plezier van wandelen – net zoals vele Vlamingen – tijdens de coronacrisis. Met het hele gezin werd de buurt verkennen net een avontuur. Toch blijft het een uitdaging om de kinderen enthousiast te krijgen voor een wandeling. Haar missie?

Wandelen aan het kasteel van Horst

Steeds op zoek naar tochten die zowel de gedachten tot rust brengen als een vleugje avontuur opleveren! En die vindt ze in haar geliefde Hageland. De regio barst van de bergen om op te klauteren, bossen met bomen om in te ravotten en stoere ridderkastelen. Van de zanderige heuvels van Averbode tot het fascinerende Kasteel van Horst of de zuiders getinte wijnhellingen en gezellige bossen: de ongerepte natuur brengt je steeds wat nieuws.

De favoriete wandeling van Britt is de Broekemwandeling. Deze tocht van zo’n 10 kilometer door de glooiende Hagelandse Heuvels start aan het Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode en leidt naar de gerestaureerde Gempemolen en terug. Herken je het kasteel? Da’s best mogelijk, want het is het optrekje van stripfiguur De Rode Ridder van Willy Vandersteen. Tijdens je wandeling over verharde en onverharde wegen kom je verder werkelijk van alles tegen: van het schilderachtige Sint-Jozefkapelletje met z’n eeuwenoude lindeboom en schitterende vergezichten over bloemrijke hooilanden tot het wandelbos Troostemberg met z’n prachtige beukendreven.

Wandelen aan het kasteel van Horst

Mag het wat interactiever? Wandel jezelf tot winnaar aan de Abdij van Averbode door allerlei opdrachten op te lossen met behulp van QR-codes. Meer verborgen pareltjes en kidsproof wandeltips vind je op de Instagrampagina van Britt.

Ontdek

Wandelen aan het kasteel van Horst

Lees de volledige reportage