Brooklyn, baby: 5x to do in Brooklyn!

Manhattan is het paradepaardje van New York City, een stad waar miljoenen mensen ieder jaar naar toe gaan. Maar er is een alternatief waar veel minder toeristen naar toe gaan: Brooklyn, baby.

Brooklyn is rauw, kunstzinnig en je vindt er een bonte mix van culturen en persoonlijkheden. Wij geven je 5 tips om zeker te ondernemen.

 

Fiets over de Manhattan Bridge

Brooklyn is groter dan je denkt. Eerste tip: huur een fiets. In korte tijd ontdek en zie je veel. De meest voorkomende manier om naar Brooklyn te gaan is via de Brooklyn Bridge. Erg druk en toeristisch. Wil je een rustigere route met uitzicht op de iconische Brooklyn Bridge? Fiets over de Manhattan Bridge.

 

Ga shoppen

Ook om te winkelen is Brooklyn top. Bedford Avenue, Smith Street en Grand Street zijn dan ook de winkelstraten van Brooklyn. Hier vind je de tofste winkels, maar zonder duizenden toeristen. De winkels worden afgewisseld met koffietentjes en bistro’s. Geloof ons, je wilt op elke hoek van de straat een koffie drinken! Bekijk ook zeker de zijstraatjes en laat je verrassen door alle nieuwigheden die je tegenkomt.

 

Street art spotten in Bushwick

Bushwick is een opkomende, maar nog steeds rauwe buurt. Het is the place to be voor het spotten van street art. Je vindt er graffiti in overvloed en de setting verandert voortdurend. Een perfecte manier om deze wijk te leren kennen is de street art tour van Free Tour By Foot. Een gids brengt je in ongeveer twee uur langs alle toffe en indrukwekkende kunstwerken. Je waant je in een openlucht kunstgalerie en kijkt je ogen uit! Een must see!

 

Heerlijk eten in Smorgasburg

Iedere zaterdag vind je hier het food truck festival van New York. Hier worden de food trends geboren en proef je de lekkerste gerechten uit alle windstreken. Hier naar toe gaan met een volle maag is geen optie. Bekijk het aanbod van de verschillende gerechten over de hele wereld en proef al het lekkers! Tip: een volle portemonnee is wel noodzakelijk.

 

Bekijk de skyline van Manhattan

Wil je na een dagje Brooklyn bijkomen onder het genot van een fantastische skyline? Wacht tot zonsondergang en ga naar Brooklyn Bridge Park. Je zal verrast worden door de miljoenen lichtjes en het betoverende uitzicht over de skyline van Manhattan. Dit uitzicht heeft alle ingrediënten voor een romantische avondwandeling.