Terug

Brouwerij ’t Verzet: bier met gember of balsamico, voor ieder wat wils

We herpakken ons op knooppunt 31 en zetten koers richting Anzegem. Het einddoel is Brouwerij ’t Verzet, een lokale bierbrouwerij waar drie ex-studiegenoten experimenteren met verrassende ingrediënten en smaakcombinaties.

Brouwerij 't Verzet vaten Brouwerij 't Verzet vaten

Wie een rondleiding wil, zal nog even geduld moeten hebben tot de coronamaatregelen dit weer toelaten. Tot die tijd is het wel mogelijk om een bezoekje te brengen aan de winkel of kun je bierboxen samenstellen en laten bezorgen. Wanneer we aankomen worden we geholpen door Alex, één van de drie brouwers, die ons vol passie vertelt over alle creatieve brouwsels en de verhalen die hierachter zitten.

 

In het gebouw, dat veel weg heeft van een loods, is een van de andere brouwers druk in de weer. De grote machines draaien op volle toeren en overal om ons heen liggen vaten bier te rusten. Bij Brouwerij ’t Verzet is de visie ‘voor ieder wat wils en tegen de mainstream’, verduidelijkt Alex. Het is niet heel alledaags dat smaken als gember en balsamico worden verwerkt in bier. Licht opstandig en afwijkend van de standaard, zoals de naam ’t Verzet al een beetje doet vermoeden. ‘Het is niet onze bedoeling om bieren te brouwen die iedereen lekker vindt. Wij willen experimenteren met smaken die voor de één absoluut niet lekker zijn, maar die voor de ander juist geweldig zijn.’ Geïntrigeerd door de aparte smaakcombinaties, besluiten wij vanavond zelf een proeverij te organiseren…

Brouwerij 't Verzet vaten

Lees de volledige reportage