Malaga

Terug

Brussel: Een kerstboom van 18 meter voor een beetje magie in 2020!

De traditionele kerstboom op de Grote Markt is 18 meter hoog! Hij zal gedecoreerd worden in het thema van de vernieuwing.

De kerstboom werd relatief snel gezet dit jaar. De boom, een Nordmann-spar, werd woensdagochtend geveld in de tuin van het Hôtel de la Chaumière du Lac in Robertville, de Hoge Venen, om de dag erna geplant te worden.

Een leuk cadeau!

Hij werd aan de Stad Brussel geschonken door de eigenaars van het hotel, Didier en Brigitte Condat, die aanwezig waren bij het rechtzetten van de boom op de Grote Markt. De spar werd 27 jaar geleden geplant toen de eigenaars voor het eerst kerst vierden in hun hotel. De logistiek werd verzekerd door Inter-Arbo, een tuinbedrijf dat zich engageert om voor elke boom van 5 meter die omgezaagd wordt, er tien nieuwe te planten.

"De aankomst van de kerstboom op de Grote Markt is altijd een heel speciaal moment,” vertelt de schepen van grote evenementen, toerisme en cultuur, Delphine Houba. “2020 is ook een heel speciaal jaar. Het is belangrijk voor mij om te zorgen voor een beetje magie tijdens deze eindejaarsfeesten.[…] Met Brussels by lights worden niet minder dan 140 straten en hoofdassen verlicht om de magie van de eindejaarsfeesten naar de straten van Brussel te brengen.”

.

"