Terug

Brussel, hoofdstad van de solden!

11/01/2022

Van 3 tot 31 januari kan je weer naar de solden in België. Vier weken met sterk verlaagde prijzen die niet te missen zijn, vooral in Brussel, waar honderden winkels beantwoorden aan elke smaak en elk budget!

visit.brussels Eric Danhier

Shoppingliefhebbers weten het: het is tijdens de solden dat je de beste koopjes doet! En waar beter dan in Brussel kan je boetieks vinden die aan alle verwachtingen voldoen? De hoofdstad barst immers van de wijken die op maat gemaakt lijken voor ‘windowshoppers’, te beginnen met de Zennewijk, beneden in de stad, en meer specifiek de Antoine Dansaertstraat, waar tientallen boetieks van ontwerpers te vinden zijn. Zo kan je je veroorloven om te vallen voor een exclusief stuk dat je normaal niet zou hebben durven kopen. ‘Parvis de la Trinité’ en ‘Châtelain’ zijn ook wijken die je niet mag overslaan als je op zoek bent naar exclusieve kleding en accessoires.

In het hoger gelegen deel van de stad vind je heel wat luxewinkels. Op de Waterloose Steenweg, tussen de Naamsepoort en het Louizaplein, vind je de grootste kleding- en confectiehuizen, net als op de Louizalaan.

Budgetbewuste shoppers vinden hun geluk in twee bekende straten in de hoofdstad: de Elsensesteenweg en de Nieuwstraat, beiden gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, ook als je van buiten de stad komt, dankzij de NMBS-stations. De grootste internationale merken (H&M, Zara, COS, Arket, Uniqlo, Primark,…) vind je hier allemaal samen, en ook een reeks cafés en snackbars waar je tussen twee winkels door een welverdiende pauze kan inlassen. Dezelfde grote namen in prêt-à-porter zijn ook aanwezig in de winkelcentra van de hoofdstad, zowel in City 2, Woluwe Shopping Center als Docks Bruxsel.

Ethisch en tweedehands

Voor de meest geëngageerde consumenten biedt Brussel ook een aantal ethische winkels waar je artikelen kan kopen die zowel ethisch als milieuvriendelijk zijn. Ook de tweedehands optie is niet vergeten, met veel winkels die spullen aanbieden die gewoon wachten om een tweede leven te krijgen! Deze winkels liggen vooral in de Marollen (Hoogstraat en Blaesstraat) en in het centrum van de stad.

Hoe ga je naar Brussel?

Om naar Brussel te gaan uit Vlaanderen of Wallonië is er niks makkelijker dan de trein! De verschillende stations van de stad zorgen ervoor dat je de hier aangehaalde wijken op korte tijd kan bereiken, en ook de files en het zoeken naar parking vermijden.

Wie toch met de auto wil komen, kunnen we enkel aanraden om de parking.brussels app te downloaden om snel een parkeerplek te vinden!