Terug

Brussel, meer dan ooit ‘kid-friendly’!

30/12/2021

Onze hoofdstad is een ideale bestemming voor een citytrip met het gezin. Er zijn immers heel wat ludieke en recreatieve activiteiten te beleven. In dit artikel vind je een klein overzicht van de dingen die je niet mag missen deze winter!

Visit.Brussels Eric Danhier

Het is niet omdat het weer eerder somber is, dat je thuis moet blijven. Brussel is daarbij een ideale gezinsbestemming, of het nu voor een paar uur, een dag of een weekend is. De kerstmarkt in het centrum van de stad, met zijn duizend-en-één chalets en kraampjes, maar ook zijn carrousels, ijsbaan en indrukwekkende reuzenrad, dat een adembenemend uitzicht over de stad biedt, hoeven we je niet meer voor te stellen. Maar dat is voor wie het niet te koud heeft!

Voor het plezier van onze kleintjes

Ook als je op zoek bent naar iets warms, ver van de kou en de drukte, is er genoeg te doen! Brussel voldoet op dat vlak aan al je verwachtingen en die van je kroost, te beginnen met nieuwe tentoonstellingen. In het Museum voor Natuurwetenschappen loopt momenteel de T.Rex Expo, waar je kennis kan maken met dit fascinerende dier dat meer dan 60 miljoen jaar geleden onze planeet bevolkte!

Liefhebbers van reizen en treinen zullen in Train World in Schaarbeek de tentoonstelling gewijd aan de mythische Oriënt Express weten te appreciëren, de legendarische trein. Voor de allerkleinsten biedt het Kindermuseum de mogelijkheid om zich in de kennis over zichzelf en de wereld om hen heen te verdiepen.

Je kan van je bezoek aan de hoofdstad ook gebruikmaken om je kinderen te laten kennismaken met Manneken-Pis, en ook met zijn garderobe, in een daaraan gewijd museum. Tenslotte kan je, als je niet bang bent om een paar kilometer te wandelen, ook de fresco’s van de striproute ontdekken die tientallen muren in de stad sieren.

Een welverdiende pauze

Na al die avonturen is er niets beter dan even uit te rusten op een warme en kindvriendelijke plek. In Lloyd Coffee Eatery en Mêzon kan je iets eten of drinken terwijl je geniet van een speelruimte voor de kinderen. Andere plekken zijn net zo gezellig, zoals La Fabrique en Ville, Chicago Café, Café Dînette en La Fabbrica. Je zal niet teleurgesteld zijn! Voor een gesuikerde tussenstop kunnen we ten slotte alleen maar Crème Brussels, Forcado, COCO Donuts, Chouconut of Charli aanbevelen, die op een steenworp van het Sint-Katelijneplein liggen!