Terug

Brussel: Musea en restaurants!

23/09/2021
cms

door cms

Aan culturele mogelijkheden geen gebrek in Brussel! En allemaal bieden ze bakken plezier. Of je nu kiest voor een museum, een tentoonstelling of een leuke bar, je zal ervan genieten! Een streling voor de geest en de smaakpapillen!

Het BELvue museum is een must om ons mooie landje beter te leren kennen: je verkent er België aan de hand van verschillende thema’s. De museografie is onlangs aangepast: het is nog leuker om de geschiedenis te laten spreken. En omdat cultuur altijd een beetje de honger aanwakkert, moet je wel even langs het restaurant van het museum. Les Filles biedt een groene omgeving met smakelijke gerechten die veranderen op het ritme van de seizoenen.

En ken je WIELS? Dit museum, gewijd aan hedendaagse kunst, maakt het voor iedereen mogelijk een stapje te zetten in de artistieke wereld en de juiste vragen te stellen. De Kamilou, het restaurant van het museum, ontvangt je in een verrassende sfeer: tussen de oude vaten van deze voormalige brouwzaal wordt een huiselijke keuken geserveerd.

Een ander leuk idee is een bezoek aan de permanente tentoonstelling in het Huis van de Europese Geschiedenis. De sleutelmomenten van Europa worden er toegelicht en het is niet zinloos om de omstandigheden en het resultaat van het mooie Europese project nog eens te bekijken. Momenteel is het Café Europa naast het museum gesloten, maar laten we hopen dat het snel weer open gaat: de zelfgemaakte desserts van de chef zijn om een absolute aanrader!

De KBR is een must: hier kan je je onderdompelen in het culturele verleden van de Europese Middeleeuwen en de verlichte manuscripten van de hertogen van Bourgondië bewonderen. En net langs het museum, in het hart van de Kunstberg, kan je genieten van het rooftop terras van het restaurant Albert. Een minimalistische en retro sfeer, en natuurlijk een grandioos uitzicht.

En dan is er de Bozar, die geen introductie meer nodig heeft. Tentoonstellingen, concerten, theater, film en diverse projecten. Er is voor elk wat wils. Café Victor is een door Victor Horta bedachte plek, waarvan alleen al de architectuur een bezoek waard is. Daarnaast is het ook gewoon een zonovergoten terras. Het Bozar restaurant, dat biedt een Michelinster op je bord!

In de Villa Empain, een schitterend voorbeeld van Art Deco architectuur, is de Boghossian Stichting gevestigd, een kunstcentrum dat een rijk en gevarieerd programma biedt en een link vormt tussen het Westen en het Oosten. Het Café de la Villa Empain is de ideale plek voor een culinaire rustpauze. Culinaire harmonieën van allerlei aard en een eigentijds menu van goede kwaliteit.

In het MIM, het Atomium, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, het Afrikamuseum, het Natuurwetenschappelijk museum en het Legermuseum kan je ook een hapje eten nadat je je tegoed hebt gedaan aan kennis en ontdekkingen!

Ik wil alles weten