Brussels Airlines: de strengste hygiënenormen ter wereld!

Brussels Airlines verbindt zich ertoe de strengste normen ter wereld te respecteren in de strijd tegen infecties in de luchtvaart. Ze heeft, net als de andere leden van de Lufthansa groep, het charter van het Europees Agentschap voor veiligheid van de luchtvaart (EASA) om vluchten te beschermen getekend.

De vervoerder belooft om de Europese richtlijnen voor vluchten in periodes van een pandemie, zoals die van het coronavirus, te volgen. Het gaat om maatregelen zoals het dragen van een mondmasker, de filtering van de lucht in het vliegtuig, het op een juiste manier poetsen van de cabine of om het respect van voldoende fysieke afstand tussen personen en het opsporen van contacten.

Die niet bindende richtlijnen werden uitgewerkt door EASA in samenwerking met het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC).

De belangrijkste luchthavens waarop de Lufthansa groep actief is, zoals Brussels Airport, maar ook Frankfurt, Munich en Wenen, verbinden zich ertoe de maatregelen te respecteren. Er werd een kader opgesteld voor de bescherming van passagiers op de grond en in de lucht, besluit Brussels Airlines.