Terug

Brussels Airlines en Hooverphonic zullen je verrassen op je volgende vlucht!

02/08/2022

De veiligheidsinstructies zijn een verplicht ritueel voor het opstijgen, maar ze worden vaak genegeerd door regelmatige passagiers. Hoe trek je de aandacht weer op dit belangrijke element? Brussels Airlines heeft waarschijnlijk de oplossing gevonden door beroep te doen op Hooverphonic.

De Belgische muziekgroep Hooverphonic heeft een origineel lied gemaakt voor Brussels Airlines met de veiligheidsinstructies als tekst. Tijdens de voorstelling van het lied op Brussels Airport heeft de groep zelfs een klein concert concert gegeven aan een gate.

Brussels Airlines wilde een opvallende video lanceren om de aandacht van de passagiers te trekken op de veiligheidsinstructies tijdens een vlucht. Tot voor kort gebeurde dat met een grappige  animatiefilm en daarvoor werden de Rode Duivels ingeschakeld. Vanaf nu zal Hooverphonic de veiligheidsinstructies dus geven met een lied dat gebaseerd is op de teksten van de instructies en een videoclip waarin dat deel afgewisseld wordt met surreële beelden, zoals een artistiek eerbetoon aan Magritte.

Een moeilijke bevalling!

Het lied zal niet beschikbaar zijn op streamingplatformen, maar wel op de YouTube-pagina van Hooverphonic. “Maar als de radiozenders het lied beginnen te verspreiden, kan het zomaar eens zijn dat we het op concerten moeten brengen!” lacht Alex Callier, bassist en mede-oprichter van de groep. “Toen Brussels Airlines ons vroeg om een lied te schrijven op de tekst van de veiligheidsinstructies, dacht ik echt dat het onmogelijk was”, legde hij uit. “De eerste twee keer dat ik een poging ondernam, ging het echt niet. En ineens was het daar! De moeilijkheid was dat de tekst heel strikt moest worden overgenomen.

Brussels Airlines is erg tevreden over het enthousiasme van de groep, de originaliteit van het lied en de knipogen naar het Belgisch surrealisme. De luchtvaartmaatschappij is ervan overtuigd dat op deze manier de aandacht van de reizigers weer naar de veiligheidsinstructies zal gaan.