Terug

Carnaval in Waals-Brabant

De carnavalsperiode staat weer voor de deur.

© FTPBW

Tijd om je te verkleden en in de massa op te gaan. In Waals-Brabant gaan heel wat evenementen door, van heel lokale festiviteiten tot grootse spektakels. Wij geven jullie alvast 3 toplocaties mee om carnaval te vieren in Waals-Brabant.

 

Carnaval van Villers-la-Ville

Nog nooit van gehoord? Dat begrijpen we en toch loont het de moeite! Op zaterdag staan hier de kinderen centraal, maar ook Prins en Prinses Carnaval worden verkozen. Op zondag is het tijd voor de grote stoet, waarbij de Gilles met veel tromgeroffel door de straten trekken. Afsluiten doe je in de grote tent met een spetterend avondfeest. Op 1, 2 en 3 maart zul je je geen seconde vervelen, want op elk uur van de dag valt er wat te beleven.

© FTPBW

 

Carnaval van Braine-le-Château

Mag het net iets kleinschaliger en gezelliger, dan zit je goed in Braine-le-Château. Op 9 maart wordt hier een carnavalsfeest specifiek voor kinderen georganiseerd, terwijl de volwassen op 24 en 25 maart tijdens “Carnaval Bouts d’ficelle” aan hun trekken komen. Alle typische elementen zijn aanwezig om er hier een spetterend carnavalsfeest van te maken. Maar hier mag het net iets gemoedelijker.

© FTPBW

 

Carnaval van Nijvel

Eén van de leukste carnavalsfeesten in Waals-Brabant? Ongetwijfeld moet je dan in Nijvel zijn. Jaarlijks komen er ongeveer 50.000 bezoekers op af, die kunnen zich toch niet vergissen? Het is een gemoedelijk carnavalsfeest, waar er heel veel aandacht is voor kinderactiviteiten. Van 9 tot 12 maart bruist Nijvel van de activiteiten, waarbij de Gilles de straat op trekken, er een groots carnavalsbal is en er van ‘s morgens tot ‘s avonds meer dan genoeg activiteiten zijn om je zoet te houden.

Meer info

© FTPBW