César Manrique, een groot arties tussen kunst en natuur in Lanzarote

Wie denk aant Lanzarote, denkt aan César Manrique. Hij is altijd verliefd geweest op zijn geboorte-eiland: hij hield van de natuur en was schilder, beeldhouwer en architect (1919-1992).

Het huis van César Manrique in lavarots gehouwen
Het huis van César Manrique in lavarots gehouwen Vacancesweb.be

Hij heeft alles geleerd van Lanzarote en heeft het eiland ook iets in de plaats gegeven: composities waarin kunst en natuur op een originele manier samenkomen tot monumenten die perfect in het landschap passen. Dankzij hem is het eiland niet ten prooi gevallen aan de vastgoedmarkt en heeft het zijn schoonheid kunnen bewaren. De Mirador del Rio in het noorden, het lavagrottencomplex Jameos del Agua (auditorium, zwembad, wetenschappelijk centrum, restaurant) en de Casa-Monumento del Campesino in het geografisch hart van het eiland zijn van zijn hand. Zijn oude woning in Tahíche is tegenwoordig een stichting die aan hem werd opgedragen. Voor kunstliefhebbers heeft het eiland nog meer in petto, waaronder moderne kunst van diverse artiesten en het Museo internacional de Arte contemporáneo (MIAC) in het Castillo San Jose in Arrecife.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆  

Lees de volledige reportage