Terug

5 charmante steden in Wallonië

Onze charmante steden hebben aangename verrassingen voor je in petto waardoor je nog meer zin zal krijgen om Wallonië te ontdekken.

Kasteel Durbuy © WBT Gabriele Croppi Kasteel Durbuy

Ga op ontdekking in deze steden.

 

Dinant

Met haar bossen en stijle heuvels langs de Maas.

Lees meer

Panorama Dinant © WBT JP Remy

 

Durbuy, klein juweel en romantische vlucht in het hart van de Ardennen

Durbuy heeft de charme van een romantische plek die ingenesteld zit in de pittoreske meanders van de Ourthe.
Smalle geplaveide en kronkelende straatjes, stevige stenen gebouwen waarboven een kasteel op de rots uittorent… Durbuy staat garant voor een authentieke uitstap in de Belgische Ardennen.
Als kers op de taart geniet Durbuy van gastronomische bekendheid: grote eetgelegenheden of kleine, gezellige restaurantjes, ze zorgen allemaal voor een festijn voor je smaakpappillen.

Lees meer

Toeristische trein in Durbuy © WBT Bruno Alimonte

 

Spa, de Europese bakermat van de thermale baden

De verouderde, retro charme van de afgelopen eeuw vermengen zich met hedendaagse troeven: de Thermen van Spa, het Casino van Spa, luxehotels, maar ook een circuit dat bij een van de mooiste ter wereld behoort volgens de piloten zelf! Spa heeft een gevarieerde en kwaliteitsvolle activiteitenkalender. In de zomer leeft de stad op het ritme van de muziek tijdens de Francofolies, een muziekfestival dat ondertussen een klassieker is geworden in de festivalwereld. Ook de woordkunst heeft hier een plaats tijdens het Theaterfestival.

Lees meer

Thermen van Spa © WBT Joseph Jeanmart

 

Chimay, prinselijke stad aan de poort met Frankrijk

Chimay, gelegen aan de grens met de Fagne en de Tierasse in de provincie Henegouwen, onderscheidt zich door zijn ligging op een rots met uitzicht op de Eau Blanche.
Het kasteel van Chimay, gebouwd inlaatrenaissancestijl stijl, was eerst eigendom van de familie de Croÿ. Daarna, vanaf 1804, behoorde het tot Riquet de Caraman, nakomeling van Pierre-Paul Riquet, de constructeur van het Canal du Midi, en voorvader van de beroemde Mirabeau. Je ontdekt de geschiedenis van het kasteel en die van de Prinsen van Chimay aan de hand van een interactief bezoek.
De Grote Markt en de collegiale kerk van Saints-Pierre-et-Paul geven de stad een bijzondere waardigheid.
Natuurliefhebbers zullen de vele bewegwijzerde wandelingen in het bos of door de velden weten te waarderen. Niet ver van Chimay ligt het Aquacope Virelles, een belangrijke plek voor vogelstudies.
Chimay is voornamelijk bekend dankzij de Abdij van Scourmont, waar de cisterciënzer monniken internationaal bekende bieren en kazen produceren.

Lees meer

Chimay © WBT JL Flemal

 

Nijvel, een van de oudste steden van België

Nijvel, een kleine stad met een grote geschiedenis, verrast met haar adembenemende historische erfgoed. Deze stad, bekend om de prachtige, eeuwenoude Sint-Gertrudiskerk, verstopt duizenden goed bewaarde geheimen.

Lees meer

Nijvel Groot Markt © WBT Denis Erroyaux

Lees de volledige reportage

top deals